Bayraq künü: презентація загальнонаціональної комунікаційної кампанії МІП до Дня кримськотатарського прапору

Bayraq künü: презентація загальнонаціональної комунікаційної кампанії МІП до Дня кримськотатарського прапору

Укрінформ
26 червня, 10.00 - Відзначення Дня кримськотатарського національного прапору.

Організатори: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - перший заступник Міністра інформаційної політики України; Різа Шевкієв - член Междлісу кримськотатарcького народу; Гульнара Абдулаєва - кримський історик.

Підсумкові матеріали:

День кримськотатарського прапора в Україні проходить під слоганом "Два прапори - одна країна"

У понеділок в День кримськотатарського прапора в Україні розпочалася присвячена цій даті комунікаційна кампанія, яка проходить під слоганом "Два прапори - одна країна". Символічним в ній є не лише те, що збігаються кольори кримськотатарського та українського прапорів, але й цілі двох народів за європейське майбутнє.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках нашої комунікаційної кампанії ми підготували борди із зображенням кримськотатарського та українського прапорів, виконані талановитим українським художником і веб-дизайнером Миколою Коваленком. У своєму малюнку він показав трагізм історії відірваного Криму, який однак залишається частиною України. Це ідея і меседж його борду", - наголосила Джапарова, зауваживши, що в роботі "відчувається символізм однакових кольорів двох прапорів".

"Сенс його роботи - боротьба двох народів за своє європейське майбутнє, свободу і максимальну дистанцію від Російської Федерації. У цій боротьбі українці і кримські татари мають бути разом", - розповіла про ідею художника Джапарова.

Вона повідомила, що День кримськотатарського прапора проходить в материковій Україні втретє.

"Третій рік поспіль ми пробуємо інтегрувати це свято, цей день в український інформаційний, культурний та історичний простір... і важливо те, що українське суспільство відкрило для себе кримських татар з іншого боку, дізнавшись про них більше, ніж до 2014 року", - наголосила Джапарова.

На її думку, "кримськотатарський прапор сьогодні - це не просто тарак-тамга на блакитному полотнищі".

"Це символ спротиву та українськості в Криму, так само, як прапор України - символом спротиву... Тому що всі ті мітинги, які були в 2014 році, і зокрема, мітинг 26 лютого, на який на заклик Меджлісу люди прийшли під стіни парламенту, не дали проголосувати за сепаратистські рішення", - вважає перший заступник міністра інформполітики.

Вона наголосила, що в рамках інформаційної кампанії підготовлені кілька роликів, бордів і сіті-лайтів. Крім того, кампанію підтримало МЗС України, і сьогодні кримськотатарський прапор буде піднятий на кожному зарубіжному посольстві. 

Джапарова: Кримськотатарський прапор у Криму - символ неприйняття російської дійсності 

Після окупації Криму Росією кримськотатарський прапор на півострові - це символ неприйняття російської дійсності, і люди, які його використовують, знаходяться під контролем ФСБ.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент агентства.

"Будь-який прояв будь-якої цивільної активності сьогодні в Криму дуже ретельно відстежується службою безпеки. Навіть якщо в день святкування кримськотатарського прапора не буде жодної провокації, ті люди, які виявлятимуть активність під час цивільних акцій, будуть під контролем", - розповіла Джапарова.

Як вважає перший заступник міністра інформполітики, репресії, які сьогодні є в Криму, - це тактика з метою видавлювання українців, кримських татар і загалом України з Криму. 

"Усі активні мають залишити Крим. Усі, хто з якихось своїх причин не може це зробити, мають мовчати і не виявляти жодної активності, яка не санкціонована окупаційною владою", - відзначила вона.

Проте, за словами Джапарової, з 2014 року кількість кримськотатарських прапорів на автомобілях, на будівлях будинків і навіть стикерів із прапором на зошитах, збільшилася, "адже для кримських татар - це можливість езопівською мовою продемонструвати свій опір".

"Вони не можуть очевидно сказати, що Крим - це Україна, адже є стаття кримінального кодексу, за якої будь-хто може потрапити до в'язниці на 5 років. Кримськотатарський прапор у Криму - це прапор захисту України, і його носять на знак неприйняття російської дійсності", - резюмувала Джапарова. 

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня в Криму і по всій Україні автопробігом, ходою і концертом відзначають День кримськотатарського прапора.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-