Металобрухт: проблеми та перспективи

Металобрухт: проблеми та перспективи

Укрінформ
22 червня, 13.00 - Металобрухт: проблеми та перспективи. 

Організатори: ОП «Укрметалургпром», Українська асоціація вторинних металів «УАВтормет».

Учасники: Олександр Каленков - президент ОП «Укрметалургпром»; Сергій Біленький - голова Федерації металургів України; Дмитро Білокуров - віце-президент ОП «Укрметалургпром»; Сергій Грищенко - голова НТР ОП «Укрметалургпром»; Валентин Макаренко - комерційний директор «Інтерпайп Втормет»; Дмитро Клопотовський - в.о. генерального директора ТОВ «Метінвест-Ресурс»; Володимир Бублей - президент «УАВтормет»; Микола Тарапуров - виконавчий директор «УАВтормет»;  Констянтин Басс - комерційний директор ТОВ "УКР МЕТ"; Олександр Задорожний - заступник директора департаменту промислової політики Мінекономрозвитку; Віктор Галасюк - народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва; Володимир Власюк - директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза»; Олександр Шейко - директор ЕСТ «Спектр»; Валерій Катунін - генеральний директор Української асоціації вторинних металів і ресурсів "УАВторметресурс"; Володимир Ткаченко - заступник генерального директора ПАТ «АрселорМіттал м.Кривий Ріг»; Лілія Зобова - головний спеціаліст відділу розвитку Департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Підсумкові матеріали:

«Укрметалургпром» та «УАВтормет» підписали меморандум задля розвитку ринку металобрухту 

Об'єднання підприємств «Укрметалургпром» та Українська асоціація вторинних металів «УАВтормет» підписали меморандум про співпрацю задля спільної регуляції та розвитку ринку металобрухту в Україні.

Підписання відбулося 22 червня під час круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"У нас є низка питань, по яких ми співпрацюємо, і це повністю логічно. Ми хочемо цій співпраці надати більш формальний вигляд. Сьогодні підписано меморандум про співпрацю двох асоціації і визначені важливі питання. Ці питання важливі не лише для профільної ГМК промисловості, а й для всієї промисловості України. Це ринок, який становить більше десяти мільярда гривень, це ринок, від якого залежить металургія, а це ще десятки мільярдів гривень", - прокоментував президент ОП «Укрметалургпром» Олександр Каленков.

Він додав, що на ринку металобрухту в Україні існує низка проблема, зокрема, це недобросовісні учасники ринку, які виникають через надмірну зарегульованість ринку, та відсутність прогнозованого балансу заготівлі металобрухту на ринку України.

"Як металурги, так і ми зацікавлені в тому, щоб брухту в Україні заготовлялося якомога більше. Ми будемо більше заробляти, і металурги будуть більше заробляти. Ми розуміємо, що питання "обілення" ринку - це не лише наше питання, як тих, хто заготовляє брухт, а й, як виявилось, це болюче питання і для металургів", - зазначив президент "УАВтормет" Володимир Бублей. 

Він додав, що для заготівельників металобрухту основними споживачами є металурги, і тому об'єднання задля захисту спільних інтересів є вкрай важливим.

У меморандумі визначено низку напрямків для співпраці обох асоціацій: вдосконалення законодавчої бази для здійснення операцій з металобрухтом, розвиток ресурсної бази металобрухту, збільшення обсягів заготівлі металобрухту, створення балансу заготівлі та споживання металобрухту. 

Укрметалургпром розробив ряд пропозицій щодо дерегуляції ринку металобрухту в Україні

Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" розробило ряд проектів законів та підзаконних актів задля дерегуляції українського ринку металобрухту і передасть їх до МЕРТ найближчим часом.

Про це заявив президент ОП «Укрметалургпром» Олександр Каленков під час круглого столу в Укрінформі 22 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Недобросовісні контролюючі органи, користуючись своїм становищем, ускладнюють діяльність суб'єктів господарювання (на ринку металобрухту - ред.). І тому нами були розроблені закони та підзаконні акти для того, щоб представити їх у Мінекономрозвитку та торгівлі", - підкреслив Каленков.

Він пояснив, що дерегуляція в цій частині законодавства необхідна для виведення ринку металобрухту в Україні з “тіні”.

За словами Каленкова, при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України буде створена робоча група, яка займатиметься питанням регуляції та розвитку ринку заготівлі металобрухту в Україні.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-