Зона безпеки: актуалізація необхідності захисту української сім'ї

Зона безпеки: актуалізація необхідності захисту української сім'ї

Укрінформ
20 червня, 14.00 - Сім'я - зона безпеки. 

Учасники: о. Олекса Петрів - митрофорний протоієрей, кандидат юридичних наук, керівник Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні; Юлія Бурнацева та Юлія Нога - представники Жіночого комітету Духовного управління мусульман України;  Павло Унгурян - народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об'єднання «За духовність, моральність та здоров'я України»;  Максим Васін - юрист, виконавчий директор громадської організації «Інституту релігійної свободи»; Адріан Буковинський - доктор філософських наук, голова благодійного фонду «Сім'я»; Людмила Гридковець - кандидат психологічних наук, декан факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій, сімейний психолог; Петро Гусак - кандидат філософських наук, голова львівського руху "За життя!"; Геня Самборська - голова ВУБФ «За гідність людини»; Владислав Сила - Альянс «Україна за сім'ю»; Олександр Івашков - голова ГО «Твій шлях»; Михайло Канафоцький - голова Соборного Патріаршого товариства святого Рівноапостольного Великого київського князя Володимира, експерт-аналітик; Оксана Юринець  - народний депутат України, голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС; Руслан Кухарчук - журналіст, голова Асоціації "Новомедіа", голова руху "Всі разом!" . 

 Підсумкові матеріали:

УГКЦ просить Раду добре подумати перш ніж ратифікувати Стамбульську конвенцію

Представники Української греко-католицької церкви стурбовані можливою ратифікацією Конвенції ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської конвенції), проект Закону № 0119.

Про це сказав митрофорний протоієрей, кандидат юридичних наук, керівник департаменту зовнішніх зв'язків Української греко-католицької церкви о. Олекса Петрів на засіданні круглого столу на тему: "Сім'я - зона безпеки", проведеного в Укрінформі .

«Турбує проблематика, пов’язана із ратифікацією Стамбульської конвенції. Вона широко була озвучена на наших зібраннях, але ще і ще треба було б подумати, порадити комусь ще раз перевірити, верифікувати свою позицію як віруючих людей, як громадян, як членів громадянського суспільства, і дати знати вголос свою позицію. На жаль, ті хто у явній меншості, більше є почутими через ЗМІ, почутими у суспільному дискурсі, ніж ми - переважна більшість громадян, які стоять за традиційні сімейні цінності», - сказав о. Олекса Петрів.

Йдеться про запровадження у законодавстві України понять «гендер», «гендерна ідентичність», «гендерна чутливість», «сексуальна орієнтація» і подібні , які виходять за межі загальноприйнятого в Україні поняття «стать» та викривляють розуміння гендерної рівності як рівності прав жінок і чоловіків, зокрема і зміст гендерної політики держави.

«Втрачається визначення подружжя, визначення того, що шлюб - це союз між чоловіком та жінкою. Це вже екзистенціальна загроза для сім’ї. За останні роки нашого життя з’явилася тенденція небезпеки та загроз для самої родини та традиційних сімейних цінностей. Не можна не згадати про ці загрози для безпеки сім’ї, членів сім’ї, які криються у постійних намаганнях легалізації різних непритаманних для нашого народу форм співжиття, а для нас християн - просто грішних», - відзначив о. Олекса Петрів.

В УГКЦ вважають, що наявні в законодавстві України поняття «гендеру» через Стамбульську Конвенцію можуть бути витлумачені не в розумінні рівності жінок і чоловіків, а в інтересах осіб, які ідентифікують себе як жінки або чоловіки. Це спотворить розуміння та практичні реалізації усіх законодавчих актів України у сфері гендерної політики держави. Водночас представники церкви наголошують, що Україна має вжити усіх дієвих заходів для протидії домашньому насильству. Однак це не повинно відбуватися зі шкодою для моральних засад українського суспільства, не повинно викривляти у дітей і молоді розуміння повноцінної сім’ї — союзу чоловіка та жінки.

У свою чергу народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об'єднання «За духовність, моральність та здоров'я України» Павло Унгурян переконаний, що найближчим часом ратифікація Стамбульської конвенції не відбудеться. «Скоріш за все, не буде ця Конвенція виноситися на голосування. Зараз ініціатори намагаються знайти формати, застереження, зауваження до тих статей, які є сенситивними», - сказав парламентарій.

Захід організований за ініціативою Департаменту зовнішніх зв'язків в Україні Патріаршої курії Української греко-католицької церкви. Його мета - актуалізація необхідності захисту української сім'ї, напрацювання дієвих заходів для протидії домашньому насильству які, водночас, не будуть руйнувати національну ідентичність та самобутність, не будуть зазіхати на традиційні для українського суспільства засади сім'ї та подружжя, та не викривлятимуть у дітей і молоді розуміння повноцінної сім'ї, задуманої Богом як союз чоловіка і жінки, що відповідає природі людини.

Психолог заявляє, що в Україні побільшало молоді, яка допускає свою участь у гомосексуальних експериментах

Ставлення молоді до гомосексуальних проявів за останні роки під впливом пропаганди змінилося: все більше хлопців та дівчат готові експериментувати.

Про це кандидат психологічних наук, декан факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій, сімейний психолог Людмила Гридковець сказала на засіданні круглого столу на тему: "Сім'я - зона безпеки", проведеного в Укрінформі .

«Зміни у ставленні молоді до гомосексуальних проявів за останні роки під впливом пропаганди, яка зараз існує, дійсно відбуваються. Так, якщо у 1996 році гомосексуалізм різновидом любові вважало 0% студентів, припускали її природність 7%, а допускали думку про власне експериментування 4%. То кожний рік ці показники зростають. У 2013 тих, хто допускає, що може поекспериментувати у цьому плані стало 8% хлопців та 11,7% дівчат», - сказала Гридковець.

На її думку, причиною є стратегія маніпуляції, застосування технологій, які призводять до зміни свідомості. «Якщо ми подивимося на підготовку до гей-параду, то тут усе зводилося до чого? «Ви хочете жити у звичайних сім’ях, в яких ви живете, де вас виховує мама та бабуся? Ви хочете, щоб далі ваші батьки ненавиділи своїх онуків? То ми пропонуємо вам вільні стосунки, вільну любов». Тобто, вони ніби протидіють, показують деструктивність природної сім’ї та конструктивність їхніх стосунків. Але це є стовідсотково маніпуляції», - відзначила декан факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій.

За її словами, частіше за все те, що не співпадає із точкою зору ЛГБТ-спільноти, автоматично вони відносять до гомофобії. «І це абсурдність, бо якщо ми говоримо про фобії, то у людини відбуваються певні тілесні реакції, відбуваються панічні атаки, тобто, певні психофізіологічні зміни в організмі. Але їх не цікавить, що таке фобія, їх цікавить дати клеймо, якщо людина не погоджується з їхніми позиціями», - додала Гридковець.

Круглий стіл організований за ініціативою Департаменту зовнішніх зв'язків в Україні Патріаршої курії Української греко-католицької церкви. Його мета - актуалізація необхідності захисту української сім'ї; напрацювання дієвих заходів для протидії домашньому насильству які, водночас, не будуть руйнувати національну ідентичність та самобутність, не будуть зазіхати на традиційні для українського суспільства засади сім'ї та подружжя, та не викривлятимуть у дітей і молоді розуміння повноцінної сім'ї, задуманої Богом як союз чоловіка і жінки, що відповідає природі людини.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-