МІП: Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України

МІП: Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України

Укрінформ
19 червня, 14.00 - Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України

Учасники:  Юрій Стець - Міністр інформаційної політики України; Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Дмитро Золотухін - заступник Міністра інформаційної політики України; Артем Біденко - Держсекретар Міністерства інформаційної політики України.

Підсумкові матеріали:

Стець закликав не шукати конспірологічних версій його відставки з посади міністра інформполітики

Міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив, що написав заяву про відставку з цієї посади винятково через стан свого здоров’я, і закликав у цьому питанні не шукати жодних конспірологічних версій.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Причиною моєї відставки є дійсно стан здоров’я, і не шукайте якихось конспірологічних версій, їх просто не існує”, - сказав Стець.

При цьому він запевнив, що має “прекрасні стосунки” як з Президентом, з Прем’єр-міністром, так і з членами уряду.

Водночас, урядовець висловив сподівання, що парламент цього або ж наступного пленарного тижня вже проголосує за його відставку.

Стець вважає, що наступним міністром інформполітики має стати Еміне Джапарова 

Нинішній міністр інформаційної політики Юрій Стець, який нещодавно подав заяву про відставку, заявив, що своїм наступником бачить нинішнього першого заступника міністра Еміне Джапарову.

Про це він зазначив на прес-конференції в Укрінформі.

“Я вважаю, що наступним міністром інформаційної політики має бути Еміне Джапарова”, - сказав Стець.

Він розповів, що на цю тему вже говорив з Президентом та Прем’єр-міністром, остаточне рішення ж ухвалить парламентська коаліція.

31 травня Стець написав заяву про відставку з посади глави Міністерства інформаційної політики України. Причиною такого кроку він назвав погіршення стану здоров'я. Виконуючим обов'язки міністра інформаційної політики, поки Стець був на лікарняному, стала перший заступник міністра Еміне Джапарова.

МІП пропонує багатьом телеканалам в усьому світі відео від «UA|TV» про Україну - Біденко

Міністерство інформаційної політики у рамках просування іміджу Україні у світі проводить переговори з низкою телеканалів у різних державах та пропонує їм відео про нашу країну , які знімає телеканал іномовлення України «UA|TV».

Про це сказав держсекретар МІП Артем Біденко на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України", повідомляє кореспондент агентства.

«Ми працюємо у новому напрямку, щоб надавати з боку «UA|TV» відео про Україну для усіх, кому це може бути цікаво. Ми ведемо переговори з різними телеканалами в усьому світі, адже не всім цікава проста трансляція, а саме відео — це може будти надзвичайно цікаво», - сказав Біденко.

Він зазначив, що у МІП та уряду є чітке бачення щодо просування іміджу України. «Є конкретні чіткі дії, такі як адаптація брендбуку України та розробка комунікаційних компаній на просування в окремих регіонах світу", - сказав держсекретар.

Біденко нагадав, що за останні півроку досить суттєво збільшилася база кабельних мереж, де транслюють телеканал іномовлення України. Зокрема, минулого тижня «UA|TV» став доступним абонентам однієї з найбільших супутникових платформ Польщі «nc+». «Сьогодні також підписали з одним польським оператором. Австралійський телеканал раз на тиждень також півгодини транслює теленовини з телеканалу «UA|TV». Буквально сьогодні я з ними спілкувався, щоб розширити дане мовлення та запустити додатково якісь культурні програми», - зазначив держсекретар.

У вересні МІП презентує план діяльності на 2018 рік - Стець

Команда Міністерство інформаційної політики у вересні презентує план своєї діяльності на 2018 рік.

Про це заявив міністр інформполітики Юрій Стець на прес-конференції в Укрінформі.

“У вересні місяці вже Еміне (Джапарова — ред.) і команда міністерства зроблять свою візію, представлення свого бачення, як міністерство працюватиме протягом 2018 року”, - сказав він.

Водночас Стець висловив сподівання, що ще до того моменту, коли Верховна Рада проголосує за його відставку, будуть завершені 4 проекти, напрацьовані за час його перебування на посаді міністра, а уряд найближчим часом ухвалить стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу і Криму.

Крім того, він анонсував, що 21 червня в Укрінформі відбудеться спільна прес-конференція з японською стороною щодо передачі обладнання Суспільному телерадіомовленню України.

“У середу в Укрінформі буде прес-конференція моя і посла Японії та Зураба Аласанії як представника НСТУ щодо проекту про передачу технічного обладнання на суму близько 2,5 млн гривень від японської сторони Суспільному телебаченню України”, - розповів міністр.

Джапарова ніколи не принесе цензуру в Україну — Стець

Міністр інформаційної політики Юрій Стець переконаний, що Еміне Джапарова у статусі виконувача обов’язків міністра ніколи не стане запроваджувати цензуру в Україні.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі.

“Із того моменту (коли ВР проголосує за відставку Стеця — ред.) виконуючим обов’язки міністра інформаційної політики офіційно буде Еміне Джапарова, що мені особисто дуже подобається, тому що я вважаю, що це та людина, яка всередині процесів, по-перше, і що не менш важливо, - це та людина, яка ніколи не принесе у своїй діяльності цензуру в Україну”, - підкреслив Стець.

Водночас він висловив сподівання, що цієї середи профільний комітет підтримає його відставку, а у четвер відповідне рішення буде ухвалене у сесійній залі парламенту.

“Засідання комітету може бути в середу. Якщо в середу на комітеті буде розглянуто питання моєї відставки, у четвер воно може стояти на розгляді у залі”, - уточнив Стець.

Як повідомлялося, 31 травня Стець написав заяву про відставку з посади глави міністра інформаційної політики України. Причиною такого кроку він назвав погіршення стану здоров'я. 

Він назвав нинішнього першого заступника міністра Еміне Джапарову своєю наступницею.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-