НАТО і національна безпека України: минуле, сьогодення і майбутнє

НАТО і національна безпека України: минуле, сьогодення і майбутнє

Укрінформ
16 червня о 14.00 відбувся "круглий стіл" на тему: "НАТО і національна безпека України: минуле, сьогодення і майбутнє".

Організатор: Товариство "Просвіта".

Учасники: Георгій Філіпчук - академік НАПН України; Іван Заєць - народний депутат України попередніх скликань; Сергій Джердж - український громадський діяч, кандидат політичних наук.

Довідково. Кілька днів тому Верховна Рада України підтримала проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зовнішньополітичного курсу України (№6470). За законопроект проголосували 276 народних депутатів. Громадські організації, зокрема, Товариство "Просвіта", "Україна-НАТО", "Українська альтернатива" та інші вже не перший рік ведуть активну роз’яснювальну роботу в українському суспільстві щодо проблеми національної безпеки держави. Одним із важливих елементів цієї політики є ретроспективний аналіз відносин Україна – Росія, який мусить показати справжнє обличчя нашого північного сусіда.

Підсумкові матеріали:

Ряд громадських та політичних організацій виступають за проведення референдуму щодо вступу України в НАТО

Громадські організації Всеукраїнський форум "Українська альтернатива", "За Україну в НАТО", Громадська ліга "Україна - НАТО", політична партія "Патріот" вважають за необхідне провести всеукраїнський референдум щодо вступу України в НАТО.

Про це йдеться у їхньому колективному зверненні до Президента Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, оприлюдненому під час круглого столу в Укрінформі.

"Громадські і політичні організації, які представлені учасниками "круглого столу", вважають, що нагальним завданням є необхідність підготовки та проведення загальноукраїнського референдуму щодо необхідності вступу країни до НАТО", - йдеться у зверненні.

На думку його авторів, такий референдум повинен посилити легітимізацію рішення Верховної Ради та унеможливити "хитання" щодо реалізації стратегічного курсу, "позбавити Кремль аргументів на кшталт нав'язування українцям свого імперсько-колоніального вибору", посилити переговорну позицію української сторони з НАТО.

"Ми сьогодні звертаємось до українського народу з закликом, що в час існуючих для України загроз саме колективна безпека, створена демократичними європейськими і північноамериканськими країнами, є найефективнішою і здатна бути разом з нашою патріотичною відданістю Україні і жертовною працею заради її майбутнього, і реальною гарантією життя нації і держави", - наголосив голова партії "Патріот" Микола Голомша.

Учасники заходу також зазначили, що для імплементації рішення парламенту щодо курсу країни в НАТО необхідний і відповідний Указ Президента.

Як підкреслив народний депутат України попередніх скликань Іван Заєць, реалізація курсу в НАТО є стратегічною метою, "але ми побоюємось, щоб не було зупинки після цього рішення".

Звернення до керівників держави підписали співголова ГО Всеукраїнський Форум "Українська альтернатива" Гергій Філіпчук, перший заступник голови ГО "За Україну в НАТО" Іван Заєць, голова Громадської ліги "Україна - НАТО" Сергій Джердж, голова партії "Патріот" Микола Голомша.

Організатор "круглого столу" на тему "НАТО і національна безпека України: минуле, сьогодення і майбутнє" - товариство "Просвіта".

Як повідомлялося, 8 червня Верховна Рада ухвалила закон, в якому законодавчо закріпила курс України на членство в НАТО.

 Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-