Безпека енергетичної інфраструктури

Безпека енергетичної інфраструктури

Укрінформ
1 червня, 11.00 - Безпека енергетичної інфраструктури, у тому числі співпраці Міненерговугілля та НАТО. 

Учасники: Наталія Бойко - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України; Максим Білявський - радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Підсумкові матеріали:

Після завершення Стокгольмського арбітражу в Україні буде остаточно імплементований ринок газу - Міненерговугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості буде готове перейти до фінальної імплементації ринку газу та норм третього енергопакету в Україні після завершення Стокгольмського арбітражу між НАК "Нафтогаз України" та російським "Газпромом".

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталя Бойко, повідомляє кореспондент агентства.

"Вчора було отримане перше з рішень Стокгольмського арбітражу. Це рішення не є остаточним, і ми також очікуємо рішення з другого питання - щодо транзиту. Але ми раді, що цей процес нарешті йде до завершення. Після закінчення процесу міністерство перейде до фінальної імплементації газового ринку і вимог 3 енергопакету", - зазначила Бойко.

У Міненерговугіллі очікують на ухвалення найближчим часом Енергетичної стратегії до 2035 року

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України представило фінальний проект Енергетичної стратегії до 2035 року та очікує на .

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталя Бойко, повідомляє кореспондент агентства.

"Міністерство сьогодні опублікувало фінальний драфт Енергетичної стратегії, вона спрямована, зокрема, на посилення усіх напрямків енергетичної безпеки. Для нас це дуже важливий документ", - наголосила Бойко.

За її словами, найближчим часом очікується на ухвалення документа Кабінетом міністрів.

Заступник міністра нагадала, що востаннє Енергетична стратегія ухвалювалася в 2013 році урядом Миколи Азарова.

Міненерговугілля спільно з НАТО готуватиме ІТ-спеціалістів для кіберзахисту енергетичної інфраструктури

Міністерство вугілля та вугільної промисловості спільно з центром енергетичної безпеки НАТО готуватиме вітчизняних ІТ-спеціалістів для захисту енергетичної інфраструктури.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталя Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки Україна стала на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції, звичайно, нам потрібно зміцнювати співпрацю з НАТО - у тому числі і в напрямку зміцнення енергетичної безпеки", - сказала Бойко.

За її словами, Україна у рамках співпраці з центром енергетичної безпеки НАТО посилює кібернетичну безпеку. Зокрема, відбуватиметься підготовка кадрів, що змогли б оперативно реагувати на виклики. 

"Ми будемо працювати з нашими кадрами, щоб наші ІТ-спеціалісти додатково отримали кваліфікацію міжнародного стандарту, щоб реагувати оперативно. Ми також думаємо про те, як потім цих спеціалістів залишити на наших підприємствах", - зазначила Бойко.

За її словами, Україна також обмірковує можливість участі у центрі енергетичної безпеки НАТО.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-