Як громадські організації впливають на вирішення проблем ветеранів АТО?

Як громадські організації впливають на вирішення проблем ветеранів АТО?

Укрінформ
29 травня, 14.00 - Фактична роль громадських організацій у вирішенні проблем ветеранів АТО: сьогодення та перспективи.

Учасники: Сергій Тріскач -  голова ГО «Українська асоціація інвалідів АТО»; Юрій Стеценко – заступник Голови правління Громадської організації «Центр допомоги і адаптації ветеранів, інвалідів, бійців АТО та інших учасників бойових дій»; Микола Станіславський – голова Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій»; Олексій Трубілко – співзасновник та керівник обласного осередку ВПА Калина; Сергій Годний – директор Консалтингової  агенції Tribune Communications, модератор; Володимир Люти – голова Правління Громадської організації «Центр допомоги і адаптації ветеранів, інвалідів, бійців АТО та інших учасників бойових дій»; Олександр Маматов - голова Президії ради Всеукраїнської організація інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій; Ірина Міхнюк – голова правління громадської спілки «Крила 8 сотні», вдова Героя України Олега Міхнюка; Аліна Терехова - волонтер; Володимир Юрченко - громадський діяч; Олександра Тарасова - начальник Управління у справах ветеранів та учасників  АТО Мінсоцполітики України; Олександр Козік - учасник ГО "Восьма сотня"; Борис Гончар - Голова "УВО"; Сергій Калитюк - учасник львівської філії ГО "Українська асоціація інвалідів АТО"; В'ячеслав Марченко - заступник Голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО; Юрій Ломов - Асоціація ветеранів АТО України; Олександр Тарасюк - учасник ГО "Українська асоціація інвалідів АТО"; Віктор Шевченко - керівник ГО "Внутрішній корпус батальйону "Донбас"; Володимир Примаченко - представник Державної служби України у справах ветеранів  війни та учасників АТО; Сергій Сорокопуд - голова ГО "Товариство інвалідів "Миротворець".

Запрошені: представники органів державної влади, ЗМІ, громадські активісти. 

Підсумкові матеріали:

Ветерани АТО ініціюють створення профільного міністерства 

Керівники та представники громадських організацій, які займаються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціюють створення Міністерства у справах ветеранів. 

Про це сказав голова ГО "Українська асоціація інвалідів АТО" Сергій Тріскач під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"Сьогодні Міністерство соціальної політики не працює на консолідацію волонтерського руху, і псевдопатріоти сьогодні руйнують патріотичний рух. Ми готові звернутися до Прем'єр-міністра з проханням підтримати створення міністерства у справах ветеранів. Також ми хочемо звернутися до міністра соціальної політики і висловити недовіру начальнику департаменту Тарасовій, з пропозицією звільнити її з посади і розформувати комісію, що створена при міністерстві. Висловити недовіру громадській раді, яка створена при Міністерстві соцполітики, яку сьогодні очолює Олексій Ліпіріді", - заявив Тріскач. 

Така ініціатива була висунута під час обговорення на круглому столі на тему: "Фактична роль громадських організацій у вирішенні проблем ветеранів АТО: сьогодення та перспективи" через впевненість присутніх у неможливості нинішніх органів влади вирішити наявні проблеми ветеранів АТО і громадських організацій, що ними опікуються. 

У свою чергу присутня на заході начальник Управління у справах ветеранів та учасників АТО Мінсоцполітики України Олександра Тарасова зазначила, що створення профільного міністерства викличе додаткові питання з фінансування. 

"Стосовно міністерства. Це гарна пропозиція, щоб звести це питання з центральних органів управління в один орган, але станом на сьогодні надаються багато адміністративних послуг, виключно органами соціального захисту, які є дуже перевантаженими, неукомплектованими, неякісні і нефахові. Ви знаєте, що багато питань виникає не в міністерстві, а саме на місцевому рівні, на рівні районів, куди ти приходиш за субсидіями, виплатами та іншими видами допомоги. Якщо буде створене міністерство, чи будуть, відповідно, створені такі осередки на місцях? Відповідно, якщо відповідь позитивна, то тоді виникає питання фінансування, адже це буде доволі велика структура", - сказала Тарасова.

Окрім того, представники ГО обговорили проблемні питання фінансування та підтримки їх організацій за рахунок державного бюджету. 

Відео із заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-