Приватний виконавець. Що зміниться в порядку допуску до нової професії?

Приватний виконавець. Що зміниться в порядку допуску до нової професії?

Укрінформ
12 травня, 14.00 - заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр про зміни в порядку допуску до професії приватного виконавця. 

Організатор: Міністерство юстиції України.  

Учасники:  Сергій Шкляр - заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби; Довидас Віткаускас - координатор проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»; Сергій Мудрук - президент Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа UENet»; Наталія Ступницька - керівник проекту "Верховенство права та права людини" Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Валентина Данішевська - директор благодійної організації "Центр комерційного права".

Підсумкові матеріали:

Мін`юст знизив прохідний бал для кандидатів в приватні виконавці

Міністерство юстиції знизило прохідний бар`єр для кандидатів в приватні виконавці з 80 до 70 відсотків від максимального балу. 

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

"Згідно з порядком допуску, на іспиті треба було набрати 80 відсотків (від максимального балу - ред.),  аби отримати ліцензію приватного виконавця. Ми понизили  цей бал до 70 відсотків. До такого рішення ми прийшли після консультацій з експертами", - сказав він.

Шкляр поінформував, що обов`язкове перед іспитами навчання на приватних виконавців нещодавно закінчили два потоки кандидатів по 210 чоловік. Перші 25 кандидатів пройдуть кваліфікаційний іспит уже 15 травня. Наступна група складатиме іспит 22 травня, а третя  - на початку червня. Загалом документи на навчання подали понад 1 тис. бажаючих стати приватними виконавцями.

У свою чергу президент міжнародної громадської організації "Універсальна екземенаційна мережа" (UEnet) Сергій Мудрук зазначив, що зниження прохідного балу допоможе Мін`юсту швидше запустити інститут приватних виконавців. 

"Зрозуміле бажання Мін`юсту  виставити  рівень вимог до приватних виконавців помітно вищий,  ніж до державних... Попередня планка у 80 відсотків від максимального балу не дозволила б швидко сформувати в країні необхідний мінімальний корпус приватних виконавців. За таких умов тести  успішно склали б лише 10% кандидатів. Ми вітаємо це зниження балів. Здається, різниця лише у 10 відсотках, але  вони в рази збільшують кількість тих, хто  пройде. Я очікую, що не менше третини кандидатів іспити складуть успішно", - зазначив він. 

За словами Мудрука, тестові завдання для кандидатів у приватні виконавці наприкінці 2016 року пройшли великий цикл випробувань, тому оцінювання має відбутися прозоро та справедливо.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-