Гарт Сталевих. До яких випробувань має бути готовий спецпризначенець?

Гарт Сталевих. До яких випробувань має бути готовий спецпризначенець?

Укрінформ
12 травня, 12.15 - презентація документального фільму “Гарт Сталевих” на тему: “Відбір до Сил спеціальних операцій України. Позамежні навантаження в надлюдських умовах”. 

Організатор: Командування сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Учасники: Олексій Никифоров - начальник прес-служби Командування ССпО ЗСУ; Андрій Полонський - начальник відділу комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ; інструктор навчального Центру ССпО,  один із небагатьох, хто пройшов Q-course  (позивний “Хем”).

Підсумкові матеріали:

Курс підготовки бійців Сил спеціальних операцій зможуть пройти лише справжні воїни - представник Генштабу

Курс підготовки бійців Сил спеціальних операцій організований за стандартами НАТО, і його можуть пройти лише справжні воїни.

Про це заявив начальник відділу комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Андрій Полонський після в Укрінформі презентації фільму «Гарт «сталевих». 

«Служба в ССО - це можливість участі в міжнародних навчаннях та отримання міжнародного бойового досвіду, можливість виконувати завдання, які не виконує більше ніхто. У нас служать лише вмотивовані особи, бо курс підготовки можуть пройти лише справжні воїни»,  -заявив Полонський. 

Ті випробування, які мають подолати курсанти перш ніж вступити до лав ССО, показані у фільмі «Гарт «сталевих». Вимоги до кандидатів жорсткі: вік до 35 років, міцне здоров'я, зразковий фізичний стан та підготовка, здатність витримувати надвеликі навантаження, а головне - незламний дух. Упродовж двох тижнів майбутні спецпризначенці виконують бойові завдання з підвищеним фізичним навантаженням на полігоні. У будь-який час курсанти мають право залишити полігон, сповістивши про це ударом у дзвін.

За словами Полонського, вже відбулися три курси підвищеного рівня інтенсивності, і як показує досвід, проходять його від 10 до 15% кандидатів. «Наразі курс закінчили понад 60 осіб»,  - зазначив він.

Утім, як підкреслив представник Генштабу, важкий відбір - це лише перший етап, після якого йде навчання протягом 6 місяців. 

«Курс навчання складається з 5-6 блоків, які розповідають про особливості озброєння або розмінування. Після завершення цього курсу кожен із курсантів стає універсальним солдатом. До ССО відбираються найкращі із числа військовослужбовців ЗСУ», - сказав він. 

Як відомо, Сили спеціального призначення були створені в структурі Міноборони у квітні 2015 року. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-