Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?

Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?

Укрінформ
11 травня, 13.30 - «Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?», присвячений мамам дітей з особливими потребами (діти з синдромом аутизм).

Організатор: Центр допомоги дітям з особливими потребами ВГО «Рада юристів України».

Учасники: Світлана Гитченко - заступник Голови ВГО «Рада юристів України»; Ольга Ковальчук - керівник Центру допомоги дітям з особливими потребами ВГО «Рада юристів України»; Елла Стьопченко - кандидат історичних наук, директор освітньо-культурного центру розвитку творчих особистостей «Лотос-Мед», мама однієї доньки, студентка Духовної Академії «Ісус Навін»; Олена Царенко - тележурналіст, старший редактор телеканалу Перший UA та каналу культура, володарка премії тележурналістів «Голос Благодійності 2017», соціальний менеджер ВГО "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю", мама двох дітей; Раїса Кравченко - виконавчий директор ВГО "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю", член ради у справах осіб з інвалідністю при Кабінеті Міністрів України, один з доповідачів від України під час розгляду в ООН доповіді про стан виконання конвенції про права осіб з інвалідністю в Україні 2015 року; Юлія Бурда - нейропсихолог, керівник центру розвитку дітей з особливими потребами "Вірю в тебе", директор "Креатив-студії" арт-терапевтичні майстер-класи, арт-терапевт, 241-й у світі сертифікований спеціаліст у сфері транскраніальної та трансвертебральної стимуляції головного і спинного мозку;  Інна Сергієнко - засновниця Фонду допомоги дітям із синдромом аутизму «Дитина з майбутнім», консул «Аутизм Європа», посол ANCА в Україні; Наталія Андрєєва - голова правління благодійної організації «Сходинки» для дітей з аутизмом, голова спілки захисту прав осіб з розладом спектру аутизму.

Підсумкові матеріали:

До свята День Матері пройде ток-шоу, присвячене мамам дітей з особливими потребами

У п'ятницю, 12 травня, в Києві пройде ток-шоу для батьків дітей з особливим потребами "Я - мама особливої дитини! Чому я щаслива?", на якому фахівці нададуть поради щодо виховання, консультацій, ранньої діагностики та професійної допомоги дітям з діагнозами синдром Дауна, аутизм.

Про це на прес-конференції в Укрінформі 11 травня розповіла тележурналіст, старший редактор телеканалу Перший UA, мама особливої дитини Олена Царенко.

«Цей соціальний проект покликаний в першу чергу підтримати та психологічно допомогти мамам, які виховують особливих дітей... Саме для таких мам, які тільки почули про діагноз, розгублені, і не знають куди піти, цей проект дасть можливість почути фахівців, поради, направити в русло і зрозуміти, що життя може бути щасливим», - сказала Царенко.

Учасники ток-шоу мають на меті привернути увагу громадськості до проблем сімей, в яких народилися та виховуються діти з особливими потребами. А головне - до проблем матерів, які виховують таких дітей,  і на яких зазвичай лягає весь тягар по вихованню дитини.

«Мама особливої дитини - це людина, яка має бути фаховою і як педагог, і як психолог, і як дипломат, і як лікар, і як людина, яка супроводжує дитину і відстоює її права як адвокат. ...Сьогодні ми маємо законодавство, яке забезпечує права наших дітей - і на навчання, і на отримання соціальної допомоги. Але насправді все ще в початковому стані, коли без підтримки суспільства, а не тільки держави, нічого не буде. Тільки коли нас почнуть розуміти і перестануть боятися, тільки тоді ми зможемо створити щасливе життя для своїх дітей. І самі станемо щасливими», - сказала на прес-конференції  голова правління БО «Сходинки» для дітей з аутизмом Наталія Андрєєва.

На ток-шоу реальні історії і поради представлять фахові юристи, психологи та громадські діячі, які на власному  досвіді зустрілися з усіма проблемами, що виникають при вихованні дітей з особливими потребами. Зокрема, про те як зберегти віру в себе та свою дитину, де знайти допомогу та однодумців, як відчути впевненість у завтрашньому дні розкажуть директор ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» Раїса Кравченко, яка свого часу домоглася від київської влади відкриття гуртожитку для людей з розумовою відсталістю, а також голова благодійної організації «Даун Синдром»  Сергій Кур'янов та керівник центру розвитку дітей з особливими потребами  «Вірю в тебе», нейропсихолог Юлія Бурда, які є батьками  особливих дітей. Загалом, планується більше 100 учасників - фахівців та волонтерів, а також художників, артистів, письменників.

"Навряд чи ми зустрінемо людину, яка скаже, що хоче мати сина чи доньку з аутизмом чи синдромом Дауна. Тому важливо підготувати суспільство до того, що ці діти мають право жити в нашому соціумі та бути щасливими, як і ми. Ми зобов'язані впустити їх в наш світ і так само зайти в їхній світ ", - сказала на прес-конференції  Бурда.

Ток-шоу пройде у форматі круглого  столу. На заході будуть зібрані пропозиції учасників щодо законодавчих ініціатив, які опрацюють  юристи, і будуть викладені у формі законопроектів.

"Ми почуємо проблеми, з якими стикаються і діти, і мами, і побачимо прогалини в законодавстві, і на основі відгуків батьків Рада юристів буде формувати законопроекти, які ми будемо подавати у Верховну Раду" - сказала на прес-конференції заступник голови ВГО "Рада юристів України" Світлана Гитченко.

Ток-шоу "Я - мама особливої дитини! Чому я щаслива?" відбудеться в Києві 12 травня о 14 годині в приміщенні Комітетів Верховної Ради, за адресою вул Банкова 6-8, 4 під'їзд. 

Зареєструватися на ток-шоу можна за телефонами 067 656-65-07, 095 420-27-70 та на сторінці заходу у мережі facebook.

Також ток-шоу буде транслюватися в прямому ефірі  (https://www.facebook.com/happymamada) та на YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCIOQRS8CjQ7BsV4B7fMyt0A). У мережі facebook можна буде поставити запитання експертам ток-шоу.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-