Подальший розвиток українського кіно через призму проведення міжнародних конкурсів

Подальший розвиток українського кіно через призму проведення міжнародних конкурсів

Укрінформ
10 травня, 11.00 - Подальший розвиток українського кіно через призму проведення міжнародних конкурсів. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Андрій Халпахчі - голова Української кінофундації, основний керівник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»; Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства України з питань кіно; Артем Біденко - Державний секретар Міністерства інформаційної політики України.

Коротко. На прес-конференції будуть обговорені питання популяризації українського кіно та його подальший розвиток. Міністерство інформаційної політики та Студентська рада при МІП організовують цей захід аби популяризувати Україну в світі за допомогою представлення досягнень у сфері української кіноматографії. МІП також презентує сайт українського кіно.

Підсумкові матеріали:

Україна цього року буде представлена на багатьох престижних кінофестивалях - голова Держкіно

Україна цього року представить свою кінопродукцію на багатьох престижних кінофестивалях.

Про це розповів на прес-конференції в Укрінформі голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Україна також буде представлена цього року на багатьох престижних фестивалях класу "А", я вже про це точно знаю... Нам буде чим пишатися цього року", - сказав він.

Водночас, Іллєнко не назвав, на яких саме фестивалях буде представлено українське кіно, оскільки першими таке право мають організатори цих кінофорумів.

Крім того, за словами голови Держкіно, цього року в український кінопрокат вийде чимало вітчизняних фільмів. Зокрема, 18 травня відбудеться прем'єра нового фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Чужа молитва".

"Я вже знаю дати релізів майже 10 фільмів, більшість із них, практично всі, створено за підтримки Держкіно, але я думаю, що їх буде суттєво більше", - додав Іллєнко.

У свою чергу,  голова Української кінофундації, основний керівник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі повідомив на прес-конференції, що в Каннах (Франція), де щорічно відбувається престижний кінофестиваль,  створюється український павільйон.

"На щастя, сьогодні є українська кіноіндустрія, яка об'єдналася, і спільними зусиллями ми все ж таки робимо, сподіваюся, досить пристойний павільйон з насиченістю його продуктивної роботи", - сказав він.

За словами Халпахчі, наразі є "дуже цікаві проекти", в тому числі й проекти іноземних авторів, які сьогодні прагнуть знімати в Україні.

Українська кіноіндустрія може стати самодостатньою вже за 5 років - Іллєнко

Українська кіноіндустрія досить успішно розвивається і в разі державної підтримки може вийти на самодостатній рівень вже за п'ять років.

Таку думку висловив на прес-конференції в Укрінформі голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Якщо така підтримка з боку держави українського кіно буде відбуватися ще десь мінімум п'ять років поспіль, то українська кіноіндустрія вийде на рівень вже самодостатності", - сказав він.

Загалом, за його словами, зараз за підтримки Держкіно знімаються майже півсотні тільки повнометражних ігрових фільмів. "Загалом, близько 90 проектів зараз на різних стадіях виробництва", - зазначив Іллєнко.

Він розповів, що наступного року Держкіно планує подальшу підтримку виробництва кіно і телесеріалів українською мовою. 

"Я вважаю, що бюджет на цей рік у нас достатній. Але на наступний, звичайно, ми будемо просити більше. Тому що має бути забезпечена фінансово вся та механіка, яку запропонував новий закон... У тому числі і підтримка розвитку серіалів... Бо саме цей формат фільмів має велику популярність на телебаченні, і зараз необхідно пропонувати глядачу саме українські серіали українською мовою, і робити їх за рахунок просто ринку у продакшенів немає можливості", - наголосив Іллєнко.

У свою чергу державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко зауважив, що "для побудови нормального сучасного, відкритого громадянського суспільства, відкритої держави саме підтрика кінематографу є найпростішим, найлогічнішим шляхом".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-