Наглядова рада ПАТ «НСТУ» підписує контракт з  Головою правління Зурабом Аласанією

Наглядова рада ПАТ «НСТУ» підписує контракт з Головою правління Зурабом Аласанією

Укрінформ
4 травня, 14.00 - Підписання контракту із Головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зурабом Аласанією.

Організатори: Проект Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні"; Наглядова Рада ПАТ "НСТУ".

Учасники: Зураб Аласанія - Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України; Тетяна Лебедєва - Голова Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України; Світлана Остапа - заступник голови Наглядової Ради ПАТ НСТУ; Олексій Панич - член Наглядової Ради ПАТ НСТУ; Ігор Розкладай - юрист Інституту медіа і права.

Підсумкові матеріали:

Наглядова рада НСТУ підписала контракт із Зурабом Аласанією

Голова Наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва підписала контракт з першим головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зурабом Аласанією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, де й відбувалась ця офіційна церемонія. 

"У нас сьогодні, безперечно, історична подія, історичний день. бо сьогодні ми ставимо останню крапку на організаційному етапі створення нашого національного Суспільного телерадіомовлення...Головне - зроблено. Головне - це те, що обрано на конкурсі, прозорому, публічному, команду тих, кому ми довіряємо реформування. Це вже буде новий, суспільний контент, нова парадигма відносин телерадіомовників і аудиторії. Тобто справжній зміст реформи - це відповідальність нової команди реформаторів, яку ми обирали на цьому прозорому конкурсі, де було 8 претендентів, але переміг Зураб Аласанія як керівник цієї команди. І сьогодні відбувається дуже важливий етап - ми підписуємо з паном Зурабом контракт", - підкреслила Лебедєва. 

За її словами, вже найближчим часом Аласанія представить Наглядовій раді членів правління, тобто тих, з ким він буде робити цю реформу. 

Лебедєва також зазначила, що "майже кров'ю пана Зураба буде підписаний цей контракт, бо лише той, хто весь цей час був у курсі всіх перетворень, цього важкого шляху, тої ситуації, яка сьогодні існує на державному ще телебаченні, яке завтра має стати Суспільним мовником, може оцінити ту абсолютно шалену, непомірну роботу і відповідальність, яку пан Зураб зі своєю командою бере на себе". 

Водночас вона підкреслила, що спостерігати за цією роботою і, головне, за її результатами, буде, по-перше, вся Україна - тобто потенційна аудиторія Суспільного мовника, по-друге, Наглядова рада, якій довірено суспільством і громадськістю наглядову функцію, по-третє, велика міжнародна донорська спільнота, яка весь цей час дуже уважно слідкувала і неабияк допомагала процесу реформування, підтримувала на кожному кроці і морально, і матеріально цей процес.

"Без перебільшення, весь світ дивиться на нас сьогодні. Це надважлива і найважливіша медіареформа в Україні. Тому вітаю, співчуваю і з задоволенням зараз поставлю свій підпис під цим контрактом, який не дуже зручний для пана Зураба, але вже все - треба його виконувати", - сказала Лебедєва.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала керівником Суспільного мовлення Зураба Аласанію. Планувалося, що контракт із ним буде підписано до 18 квітня, однак наглядова рада вирішила відкласти підписання, "щоб не зривати підготовку до Євробачення".

Правління Суспільного мовника оберуть 15 травня в Укрінформі

Правління Суспільного мовника буде обране наглядовою радою НСТУ 15 травня.

Про це повідомила заступник голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа під час церемонії підписання контракту з першим головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зурабом Аласанією.

"Контракт із Зурабом Аласанією підписаний сьогодні, а набирає він повноважень 13 травня. Правління, яке буде допомагати Зурабу робити реформи, наглядова рада обиратиме 15 травня таємним голосуванням. Це відбудеться в Укрінформі", - зазначила Остапа. 

Вона підкреслила при цьому, що все це відбувається вперше. Зокрема, вперше наглядова рада обрала керівника Суспільного телерадіомовлення, яке також вперше виникло в Україні юридично 19 січня ц.р.

"Вперше відбувся конкурс. Вперше, дійсно, вирішують не чиновники, а представники громадськості, вперше - Суспільне. Тобто багато що вперше. І сподіваюсь, що цей старт буде успішним і суттєво змінить інформаційну і ситуацію з медіа в Україні взагалі", - наголосила голова наглядової ради ПАТ "НСТУ" Тетяна Лебедєва.

Аласанія обіцяє зміни в контенті Суспільного мовлення восени, а абонплату - за кілька років  

Перший голова правління Національної суспільної телерадікомпанії Зураб Аласанія запевняє, що зміни в контенті Суспільного мовлення будуть помітні вже цієї осені. 

Про це він сказав під час сьогоднішньої церемонії підписання контракту з наглядовою радою НСТУ, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я вважаю це тільки початком. Я чудово розумію, яка робота попереду, і хочу тільки розпочати роботу - вже з повноваженнями, яких нам страшенно не вистачало всі ці два з половиною роки, коли ми там уже були... Далі прошу трохи терпіння. Бо я не думаю, що за місяць ви побачите щось таке нове, щоб сказати: є Суспільне. Але контент зміниться, і якісь помітні зміни будуть восени", - заявив Аласанія.  

Говорячи про абонплату за Суспільне мовлення, він зазначив, що не схильний змушувати українців платити абонплату ближчим часом. 

"Хоча це ринкові відносини, ми маємо платити за інформацію. Але люди не згодні з цим. І я не буду нав'язувати їм... Це буде точно не зараз і точно не на цей рік, і не на наступний рік. Я вважав би вишенькою на своєму торті, бонусом показати людям, що ми можемо і хочемо їм дати, а потім спитати їх: чи ви згодні з тим, щоб цю компанію підтримувати, бо вона вам належить?" - сказав Аласанія.     

Він підкреслив, що одним з перших кроків буде введення в компанію електронного урядування. 

"Ми вже розпочали про це перемовини з людьми, які цим займаються", - повідомив голова правління НСТУ.  

Щодо контракту, який був сьогодні підписаний, Аласанія уточнив, що за взірець обрали типовий контракт великих державних підприємств і дуже сильно переробили. З нього прибрали, зокрема, такий пункт, як "робоче місце на Мельникова, 42". 

"Це велике питання, бо там тільки один канал, а ми не хочемо робити саме телевізійний канал головним або надавати йому перевагу", - зауважив керівник НСТУ.

Також, за його словами, прибрали пункт про автоматичне преміювання і про робочий час "з дев'ятої до шостої" і написали "ненормований робочий час".  "Дрібниць там було дуже багато... Були юристи з обох сторін, обговорювали кожен пункт, дійшли згоди. Починаємо", - зазначив Аласанія. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-