Гуманніша і доступна. В Україні реформуватимуть систему охорони психічного здоров'я

Гуманніша і доступна. В Україні реформуватимуть систему охорони психічного здоров'я

Укрінформ
26 квітня, 12.00 - Психіатрія ХХІ століття: проблеми та інноваційні рішення. 

Організатор: Українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень ім. Голди Меїр.

Учасники: Альберт Фельдман - директор українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр, доктор психології; Семен Глузман (Україна) - президент Асоціації психіатрів України; Хелен Херрман (Австралія) - д. мед. н., професор, обраний президент Всесвітньої психіатричної Асоціації; Ірина Пінчук (Україна) - д. мед. н., ст. наук. співроб., директор Українського НДІ соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності «Психіатрія. Наркологія» МОЗ України.

Підсумкові матеріали:

У Києві пройде конференція за участю світових експертів з питань психічного здоров'я 

У Києві 27-29 квітня відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «Психіатрія ХХІ століття: проблеми та інноваційні рішення», у якій візьмуть участь науковці, молоді вчені, докторанти, аспіранти, психіатри, дитячі психіатри, сімейні лікарі, соціальні працівники, медсестри, психологи та інші фахівці, а також світові експерти з питань психічного здоров’я. 

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомила доктор медичних наук, ст. наук. співроб., директор Українського НДІ соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності "Психіатрія. Наркологія" МОЗ України Ірина Пінчук.

"Український науково-дослідний інститут соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України проводить щорічно такі науково-практичні конференції. Нам хочеться з кожним роком залучати якомога більше міжнародних фахівців, європейських експертів для того, щоб психіатри, психологи, психотерапевти та інші фахівці, які беруть участь у наданні нашим пацієнтам допомоги, вивчали європейські стандарти", - сказала Пінчук. 

За її словами, мета цьогорічної конференції зробити так, щоб держава зрозуміла важливість питання охорони психічного здоров’я. "...Щоб наше суспільство сприймало людей з вадами психічного здоров’я. Тому ми, психіатри, ... хочемо впроваджувати ті напрацьовані практики і стандарти, з якими працюють наші колеги в інших країнах, і запросили багато наших експертів. У цьому році дуже відповідально і честь для нас, що приїхала обраний президент Всесвітньої психіатричної Асоціації Хелен Херрман", - зазначила Пінчук. 

Вона висловила сподівання, що за результатами конференції будуть надані цінні поради щодо реформування психіатричної допомоги. 

"Ми очікуємо, що отримаємо дуже важливі поради і навіть політичну підтримку для впровадження в нашій країні державної програми охорони психічного здоров’я... Ми дуже сподіваємося, що в травні наш парламент все ж таки затвердить ті зміни (до Закону України "Про психіатричну допомогу" - ред.), які відповідають нормам європейських документів концепції про захист прав пацієнтів", - зауважила Пінчук. 

Як зазначив президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман, у конференції 27-29 квітня візьмуть участь 20 зірок світової психіатрії. Зокрема, доктор філософії, професор, президент Всесвітньої Асоціації дитячої психіатрії та суміжних професій Бруно Фаллісард (Франція), професор факультету психології університету Йоганна Вольфганга Гете Хартмут Бергер (Німеччина), професор відділення дитячої та підліткової психіатрії Беннетт Левенталь (США) та інші. 

Обговорюватимуться актуальні питання охорони психічного здоров'я населення. 

"Всесвітня психіатрична Асоціація має свої представництва в більше ніж 130 країнах світу, і ми представляємо близько 25 мільйонів психіатрів по всьому світу. У нас є можливість для того, щоб розуміти те, що відбувається в різних країнах світу. Основний посил, який ми хочемо передати, це те, що психічне здоров'я, а також розвиток психіатрії є невід'ємною частиною розвитку будь-якої країни", - зазначила д. мед. н., професор, обраний президент Всесвітньої психіатричної Асоціації Хелен Херрман. 

З детальною інформацією про науково-практичну конференцію можна ознайомитись за посиланням: http://undisspn.org.ua/plugins/content/external_links/frameset.php?url=http%3A%2F%2Fwww.rimon.in.ua%2Fpsyconference%2F2017%2F

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-