Чемпіони після слави. Як живеться українським спортсменам після завершення професійної кар’єри

Чемпіони після слави. Як живеться українським спортсменам після завершення професійної кар’єри

Укрінформ
25 квітня об 11.30 відбувся “круглий стіл”: «Чемпіони після слави». (Зала 2)

Організатор: ТРК «Перша українська радіогрупа», Українсько-ізраїльський інститут стратегічних досліджень ім. Голди Меїр; Національний олімпійський комітет України.

Учасники: Віктор Ткаченко - голова Асоціації ветеранів спорту України; Альберт Фельдман - директор Українсько-ізраїльського інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр; Наталія Коваленко - виконавчий директор НОК України; Олександр Шапаренко - дворазовий олімпійський чемпіон; Галина Захарова - олімпійська чемпіонка; Вадим Гутцайт - олімпійський чемпіон, президент федерації фехтування України, член виконкому НОК України; Олена Говорова - олімпійська чемпіонка, голова Комісії атлетів НОК України, член виконкому НОК України; Анна Сорокіна - начальник управління Олімпійського руху НОК України, шеф місії на ХХIII Зимових іграх 2018 року; Ірина Тиран - експерт Українсько-ізраїльського інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр; Валерій Самсонкін - професор, ескперт  Українсько-ізраїльського інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр.

Підсумкові матеріали:

Для розвитку спорту в Україні необхідно ухвалити закон про меценатство - Ткаченко

Для розвитку спорту необхідно ухвалити закон про меценатство, щоб почалось реальне спонсорство спорту.

Про це сказав на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему: «Чемпіони після слави» голова Асоціації ветеранів спорту України Віктор Ткаченко.

"Для того, щоб процвітав спорт і почалось реальне спонсорство спорту, необхідна відповідна законодавча база. Створювати фонди на підтримку спорту у нас на сьогодні неможливо, бо у нас немає закону про меценатство", - сказав він.

Ткаченко зауважив, що є закон про благодійництво, але це не стосується спорту.

У свою чергу Олена Говорова - олімпійська чемпіонка, голова Комісії атлетів Національного олімпійського комітету України зауважила, що необхідна взаємодія держави та приватного бізнесу, щоб спорт розвивався. Ми маємо зробити максимально сприятливі умови, щоб бізнес приходив у спорт. Важливо, щоб спортом керували особи, які б розуміли, що це таке, зі зв'язками у спортивному світі.

З її думкою погодилась і олімпійська чемпіонка  Галина Захарова, яка зауважила, що федераціями мають керувати спортсмени, які знають, як підтримувати спорт. Вона зауважила, що наразі "федерації бідні, як миші" і цю ситуацію треба виправляти.

Для того, щоб змінити ситуацію, необхідно використовувати досвід інших країн, зокрема Ізраїля, де спорт фінансується спонсорами, сказав директор Українсько-ізраїльського інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр Альберт Фельдман.  Також спортсменів підтримує та спонсорує керівництво міст, де є спортивні команди. У цьому контексті він висловив сподівання, що з впровадженням децентралізації міста стануть підтримувати свої  спортивні команди. Міська влада має розвивати спорт, зокрема, підтримувати спортмайданчики та молоде покоління, яке займається спортом.

Дворазовий олімпійський чемпіон Олександр Шапаренко зауважив, що ситуація зі спортом в Україні не найкраща. Зокрема, це стосується баз, де тренуються спортсмени. На жаль, одним із головних завдань Асоціації ветеранів спорту стало відстоювання тренувальних баз від тих, хто хоче їх закрити та забрати, зазначив він.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-