Українсько-польські молодіжні обміни. Результати минулих та перспективи нових проектів

Українсько-польські молодіжні обміни. Результати минулих та перспективи нових проектів

Укрінформ
19 квітня о 12.00 відбувся “круглий стіл”: “Здійснення українсько-польських обмінів молоддю”. 

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Учасники: Олександр Ярема - заступник міністра молоді та спорту України; Ірина Бєляєва – директор департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту, модератор заходу; Олеся Кравченко - заступник директора департаменту молодіжної політики – начальник відділу підтримки соціального становлення молоді Мінмолодьспорту; Олена Собчук - головний спеціаліст відділу підтримки соціального становлення молоді департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту;  Вікторія Климчук  - представник Громадської організації "Центр розвитку та демократії"; Анна Носак - представник громадської організації ІСAP "Єднання"; Ольга Виговська - представник Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Асоціація "КВН України" (АКУ); Жанна Соловйова - директор Житомирської обласної молодіжної громадської організації "Сучасний Формат"; Лідія Демченко - представник громадської організації "Інститут суспільних ініціатив"; Олена Коровіна, Світлана Шибанова - представники Броварської міської ради.

До участі запрошені: представники Посольства Республіки Польща в Україні; переможці конкурсу, які реалізовували проекти у 2016 році; представники інститутів громадянського суспільства, які працюють з молоддю.

Підсумкові матеріали:

Триває прийом заявок на конкурс проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю 

Міністерство молоді та спорту до 24 квітня приймає заявки на конкурс проектів в межах Українсько-Польських обмінів молоддю. Цього року до конкурсу можуть долучитися неприбуткові громадські організації, які працюють з дітьми та молоддю.

Про це на круглому столі, який відбувся 19 квітня в Укрінформі, повідомив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

«До 24 квітня наше Міністерство, яке є стороною обмінів з боку України, приймає заявки з боку громадських організацій. Для нас дуже важливо, щоб спілкування між молоддю України та Польщі міцніло, створювали нові горизонтальні проекти, започатковувалися нові ідеї. Це формат нової дипломатії, і дуже хороша можливість боротьби з упередженістю, стереотипами, які дуже часто нав'язуються, зокрема, російською пропагандою», - сказав Ярема.

Заступник міністра поінформував, що до конкурсу цього року, окрім молодіжних та дитячих організацій, можуть долучитися також і вищі навчальні заклади, загальноосвітні навчальні та комунальні заклади. 

6 червня на засіданні Ради польсько-українських молодіжних обмінів буде визначено переможців. Реалізація проектів відбуватиметься  з липня до жовтня, і можлива як на території Польщі ( для українських груп), так і на території двох країн. 

Заступник міністра наголосив, що для реалізації проекту необхідно подати кошторис та інформацію про партнера проекту в Польщі. Пошук партнерів українські громадські організації можуть здійснювати через сайт польської Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji (FRSE) (http://www.frse.org.pl/).

Програма молодіжних обмінів між Україною та Польщею була започаткована в минулому році. На сьогоднішній день в межах цієї програми  реалізовано близько 60 проектів. Також програму молодіжних обмінів будуть реалізовувати між Україною та Литвою. В подальшому, як зазначив заступник міністра молоді та спорту, перелік країн, з якими будуть укладені такі угоди, буде розширюватися. Також цього року українська сторона збільшила бюджет програми до 1 млн грн.

Перелік всіх необхідних документів, умов конкурсу  та примірники заявок можна знайти на сайті Міністерства молоді та спорту (http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/30130) та на сторінці держустанови у мережі Facebook (https://www.facebook.com/minsportua/).

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-