Від Мінського глухого кута до нового суспільного договору

Від Мінського глухого кута до нового суспільного договору

Укрінформ
12 квітня о 10.00 відбувся “круглий стіл” на тему: “Конституційна реформа: від Мінського глухого кута до нового суспільного договору”. 

Організатор: Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД). 

Учасники: Геннадій Друзенко - правник, публіцист, фахівець з конституційного права; Марина Ставнійчук - голова правління ГО "За демократію через право"; Олександр Данченко - народний депутат України.

Підсумкові матеріали:

МЦПД провів 213 заходів, під час яких поінформував учнів та студентів про суть конституційної реформи

Фахівці Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) протягом 2016-2017 років провели 213 освітніх заходів по всій Україні, під час яких ознайомили учнів та студентів про суть конституційної реформи. 

Про це розповіли під час круглого столу в Укрінформі директор з аналітичної роботи МЦПД  Анатолій Окситюк та експерт центру Вероніка Харук.

"Однією з проблем є закритість процесу розробки нових конституційних положень, коли важливі рішення ухвалюються за зачиненими дверима. Ми хочемо припинити цю практику, аби  суспільство  відчуло свою причетність до змін у країні. З цією метою по всій країні  ми провели уроки і лекції на тему  "Суть конституції та її роль у повсякденному житті", - сказала Харук.

З цією метою МЦПД  організував 213 заходів у 24 областях, під час яких експерти поінформували учнів та студентів про суть конституційної реформи, а також про їхні права та обов`язки. "Ця діяльність була спрямована на створення широких дискусій навколо розробки  положень Основного Закону в країні", - додала вона.

Також фахівці МЦПД  розробили брошури на тему   "Участь громадян у конституційному процесі", яких надрукували 23 тис. і розповсюдили серед учнів і студентів у 24 областях.  

"Коли ми почали проводити серед дітей наші заходи, то з`ясували, що у них досить низька обізнаність про зміст Конституції.  Більшість учнів навіть не мають примірника тексту  Основного Закону. Щоб поінформувати  про їхні права і обов`язки, ми надрукували текст Конституції  у кількості 23 тисячі примірників і  розповсюдили їх на  наших регіональних заходах, а також у навчальних  закладах країни", - зазначила Харук.

За підрахунками МЦПД, в освітніх заходах центру взяли участь понад 10 тисяч учнів та студентів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-