Безпечна продукція. Що змінилося за рік у сфері держконтролю?

Безпечна продукція. Що змінилося за рік у сфері держконтролю?

Укрінформ
10 квітня о 12.00 відбулась прес-конференція на тему: “Рік роботи Держпродспоживслужби: результати і плани”. 

Організатор: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Учасник: Володимир Лапа - Голова Держпродспоживслужби України.

Підсумкові матеріали:

В Україні виявлено 64 спалахи АЧС - Держпродспоживслужба

На сьогодні в Україні виявлено 64 спалахи африканської чуми свиней (АЧС). 

Про це під час прес-конференції на тему: "Рік роботи Держпродспоживслужби: результати і плани" в Укрінформі повідомив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.

"Найбільш складна ситуація по африканській чумі свиней. Станом на поточну дату ми маємо 64 випадки, і динаміка достатньо загрозлива, 91 випадок було за весь попередній календарний рік", - сказав Лапа. 

Зокрема, за його словами, з 2016 року в Україні зареєстровано 9 випадків грипу птиці. З 15 лютого 2017 року випадки грипу птиці в Україні не реєструвалися. Карантин по грипу птиці уже знято у 8 з 9 пунктів. 

Крім того, він зазначив, що протягом останніх років в Україні не фіксувалися випадки хвороби Ньюкасла, бруцельозу. "Здійснюється великий комплекс профілактичних заходів, зокрема впродовж 2016 року відбулося щеплення 7,5 млн голів свиней. Проти сибірки щеплено 4,74 млн домашніх тварин. Проведено 2,8 млн щеплень домашніх тварин проти сказу", - розповів Лапа. 

Держпродспоживслужба оштрафувала торік суб'єктів господарювання у сфері ЖКГ майже на 1 млн гривень

За 2016 рік Держпродспоживслужба оштрафувала 24 суб'єкти господарювання у сфері житлово-комунальних послуг за порушення цінової дисципліни на суму 985,4 тис. грн.

Про це заявив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа на прес-конференції в Укрінформі 10 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми орієнтуємо наші територіальні органи і центральний апарат на здійснення цінового контролю в тих найбільш чутливих сферах, які залишилися (внаслідок дії мораторію на перевірку суб'єктів господарювання - авт.). Зважаючи на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, це сфера ЖКГ", - прокоментував Лапа.

Він додав, що торік було прийнято 24 рішення про застосування санкцій на загальну суму 985,4 тис. грн. Усього було перевірено 38 суб'єктів господарювання.

За інформацією Держпродспоживслужби, до державного бюджету було спрямовано 501,2 тис. грн, а 484,2 тис. грн було перераховано споживачам. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-