Пріоритети Держгеонадра: участь у проекті ЄС, легалізація бурштинового ринку, наповнення держскарбниці

Пріоритети Держгеонадра: участь у проекті ЄС, легалізація бурштинового ринку, наповнення держскарбниці

Укрінформ
6 квітня о 12.00 відбулась прес-конференція: «Держгеонадра-2017: міжнародна діяльність, легалізація видобутку бурштину та наповнення держбюджету». 

Організатор:  Державна служба геології та надр України.

Учасники: Микола Бояркін - т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України; Дмитро Абрамович - начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Держгеонадр України.

Підсумкові матеріали:

Держгеонадра оприлюднила список ліцензованих користувачів надр бурштину: у цій сфері в Україні діє на законних підставах лише 9 суб'єктів господарювання

Наразі в Україні є 9 суб'єктів, які мають спеціальні дозволи на користування надрами бурштину.

Про це заявив начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Державної служби геології та надр України Дмитро Абрамович під час прес-конференції в Укрінформі 6 квітня, повідомляє кореспондент агентства.

"У нас на сьогодні є 9 компаній власників спеціальних дозволів на користування надрами (бурштину - авт.). Вони мають разом 18 ліцензій або спецдозволів на користування надрами", - зазначив Дмитро Абрамович.

Він зауважив, що ця цифра є малою, адже в Україні наразі існує 5 тисяч легальних ліцензованих користувачів надрами. 

Абрамович додав, що легальними користувачами бурштину в Україні є КП "Волиньприродресурс", ТОВ "Компанія "Надра Галичини", ТОВ "Амбер Холдинг", ТОВ "Райт Солюшн", ДП "Бурштин України", ТОВ "РЕД.МЕТ", ТОВ "Центр "Сонячне ремесло", ТОВ "Інклюз-8", дочірнє підприємство "Укрбурштин" державної акціонерної компанії "Українські поліметали".

Він також наголосив на тому, що ці компанії володіють спеціальними дозволами, яких є декілька видів: на вибодування, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою та на геологічне вивчення.

З названих підприємств спецдозволи на видобування бурштину мають 3 компанії, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою - 5, і одна компанія володіє спецдозволами на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою та видобування.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-