Ярмарок науки в Києві. На початку квітня відбудуться Українсько-польські дні освіти

Ярмарок науки в Києві. На початку квітня відбудуться Українсько-польські дні освіти

Укрінформ
3 квітня о 12.00 відбулась прес-конференція на тему: “Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій у Києві”.

Організатори: Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України, Польська освітянська фундація “PERSPEKTYWY”.

Учасники: Сергій Сидоренко - проректор Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського”; Емілія Ясюк - радник Посольства Республіки Польща в Україні; Вальдемар Сівінський - президент Польської освітянської фундації “PERSPEKTYWY”.  

Підсумкові матеріали:

На початку квітня в Києві відбудуться Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій

У Києві з 6 по 7 квітня на базі Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" пройдуть Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій. Також у рамках цієї події в КПІ відбудеться Форум ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила радник Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, повідомляє кореспондент агентства.

"На початку квітня, а саме 6-7 квітня - в Києві на базі Національного університету КПІ ім. Ігоря Сікорського відбудуться Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій та Форум ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі», - сказала Ясюк.

За словами президента Польської освітянської фундації “PERSPEKTYWY” Вальдемара Сівінського, польська делегація на цих українсько-польських днях освіти, науки та інновацій буде складатися з 250 осіб, з них проректорів і ректорів польських технічних вищих навчальних закладів (ВНЗ) буде 84 особи. Він наголосив, що це буде одна з найважливіших та наймасштабніших зустрічей між представниками польських та українських ВНЗ.

Як поінформував проректор Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” Сергій Сидоренко, з боку України на цих українсько-польських освітніх днях будуть присутні близько 200 учасників, з них ректорів та проректорів технічних університетів України - близько 90 осіб.

У форумі візьмуть участь віце-прем'єр-міністр - міністр науки і вищої освіти Республіки Польща Ярослав Говін; міністр освіти і науки України Лілія Гриневич; Надзвичайний і Повноважний посол РП в Україні Ян Пєкло та інші. У День відкриття форуму заплановано підписання угоди про співпрацю в галузі освіти і науки між Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки і вищої освіти РП.

Програмою дводенного форуму за участю ректорів польських і українських технічних університетів передбачено проведення пленарних засідань і сімох паралельних круглих столів, присвячених різним галузям наукового співробітництва - міжнародній та зовнішньоекономічній діяльності технічних вишів як фактору їхньої інтернаціоналізації, європейської акредитації інженерної освіти та сертифікації інженерів, впровадженню програм подвійних дипломів, спільної участі в проектах ЄС в рамках програми «Горизонт 2020» і розвитку контактів у рамках програми «Erasmus +» тощо. Також у рамках форуму обговорюватимуться питання розширення мережі стартап-шкіл та формування спільних інноваційних середовищ.

Сидоренко уточнив, що у рамках форуму 6 квітня об 11:30 в залі вченої ради в КПІ в 1 корпусі відбудеться спільне засідання Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, яке триватиме півтори години.

«З боку України ми очікуємо від цього форуму, що він дасть сильний поштовх у нашій спільній участі в грантових програмах ЄС, і що будуть визначені можливі напрямки нашого співробітництва», - резюмував Сидоренко.

Завершить Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій великий концерт за участю кращих колективів польських та українських університетів.  Спеціальним його гостем буде співачка Кашя Мошь, яка цього року представлятиме Польщу в фіналі Євробачення.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-