Магія книги. Які чари застосувати, щоб дитина захопилася читанням?

Магія книги. Які чари застосувати, щоб дитина захопилася читанням?

Укрінформ
30 березня о 12.00 відбувся «круглий стіл» на тему: «Всеукраїнський тиждень дитячого читання: як розвинути любов до книги». 

Організатор: Київська міська державна адміністрація.

Модератор заходу – заступник директора Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Тетяна Гузенко.

Запрошені до дискусії: Cвітлана Колінько - організатор дитячих заходів «Книгарні Є»; Ольга Опанасенко - журналістка Укрінформу, авторка дитячої книги «Блез Паскаль»; Тома Бутко - автор і ведуча проекту «Іграваки-Пізнаваки» на телеканалі Pixel TV; Міра Київська - співзасновниця проекту культурної ініціативи «Букмоль»; Євгенія Пірог - дитяча письменниця та організатор проекту «Додай читання»; Ніна Вернигора - укладник антології для підлітків «Зелений час», виданої за міською програмою 2016 року, к.н.с. із соц. комунікацій, доцент кафедри видавничої справи Інститутуту журналістики Київського університету імені Б. Грінченка; Тетяна Стус - член Експертної ради проекту «БараБука»; Тетяна Шамаріна - заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей; Жанна Кунцяк - т.в.о. начальника відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку Національної бібліотеки України для дітей; Саломе Енгибарян - завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки  імені Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва; Вікторія Майборода - заступник директора Централізованої бібліотечної системи Дарницького району; Ксенія Тарасюк - головний бібліотекар по роботі з дітьми ЦБС Деснянського району; Олена Іваницька - член Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій; Олексій Шепетович - головний спеціаліст з питань книговидання Департаменту суспільних комунікацій.

Підсумкові матеріали:

Столичні бібліотеки запрошують батьків та дітей на свято дитячого читання 

До Всеукраїнського тижня дитячого читання столичні бібліотеки підготували заходи та запрошують батьків та дітей на свято дитячої книжки.

Про це у ході круглого столу на тему: "Всеукраїнський тиждень дитячого читання: як розвинути любов до книги" в Укрінформі розповіла заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко.

"Минулого року, коли ми затверджували міську цільову програму "Київ інформаційний", вперше була закладена ідея не тільки книговидання, але й популяризація читання. Адже за статистикою, 25% українських батьків читають своїм дітям всього одну книжку на рік і цей показник потрібно змінювати", - сказала Гузенко.

Зокрема, як зазначила заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Шамаріна, своє святкування бібліотека розпочала на базі Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва в Ужгороді 20 березня, а урочисте закриття тижня читання пройде в Києві костюмованою читацькою вечіркою "Ювілей у країні прочитаних книжок" 2 квітня.

"Сьогодні криза в дорослому читанні і, мабуть, своїм прикладом батьки не показують дітям, що потрібно читати. Коли в родині культивується любов до книги, звичайно дитина буде читати", - зазначила Шамаріна.

Вона повідомила, що під час святкування тижня дитячого читання, у бібліотеці вже відбувся Модний книжковий показ сезону весна-літо – 2017 року. 

"Цього року Національна бібліотека України для дітей святкує своє 50-річчя. На закритті тижня дитячого читання ми плануємо провести літературний бал. На закриття ми запрошуємо переможців всіх наших конкурсів, найкращих читачів. Ми будемо випікати великий книжковий торт", - розповіла вона. 

Завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки  імені Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва Саломе Енгибарян розповіла, що у рамках тижня читання для наймолодших читачів запланована вистава лялькового театру "Звірята лікують книжку". Також 4 квітня відбудеться презентація книжки Петра Маги "Жив собі пес". 

Головний бібліотекар по роботі з дітьми Централізованої бібліотечної системи Деснянського району Ксенія Тарасюк зазначила, що цьогорічний тиждень дитячого читання проходить в галереї мистецтв Центральної районної бібліотеки ім. Загребельного. На відвідувачів чекають зони дозвілля, майстер-класи, презентації книг, екскурсії, літературні ігри та книжкові виставки.

За словами директора Фундації Дарини Жолдак Олександри Кольцової, у Києві ще з минулого року почав курсувати автобус-бібліотека "Книжкобус", який вже відвідало понад 6 тисяч дітей. 

"За підтримки "Київпастрансу" ми проводимо проект "Книжкобус". Ми запустили "Книжкобус" минулого року, його відвідало понад 6 тисяч дітей. Ми також провели протягом двох місяців експериментальний ігровий практикум, розроблений нашими працівниками, завдяки чому відвідуваність дитячих бібліотек збільшилась на 30%. Ігровий практикум складається з вправ на розвиток мовлення і читання, заняття проводять бібліотекарі з групами дітей", - розповіла вона. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-