Нагородна справа. Заохочує громадськість

Нагородна справа. Заохочує громадськість

Укрінформ
28 березня о 10.00 відбулась прес-конференція на тему: “Громадські нагороди як альтернатива державним”. 

Організатор:  Всеукраїнська громадська організація «Країна».

Спікер: Олександр Сопов - голова ВГО «Країна», автор 10 знаків державних нагород України та понад 200 відомчих заохочувальних відзнак, системи Знаків народної пошани України, заслужений працівник промисловості України.

Підсумкові матеріали:

Громадські нагороди - ордени "Народний герой України" отримали 300 осіб 

Орденом “Народний герой України” нагороджено вже 300 осіб. 

Про це під час прес-конференції "Громадські нагороди як альтернатива державним" в Укрінформі повідомив голова Всеукраїнської громадської організації «Країна», автор 10 знаків державних нагород України та понад 200 відомчих заохочувальних відзнак, системи Знаків народної пошани України Олександр Сопов.

"Народний герой України" - найпопулярніша в Україні на даний момент нагорода, яка в основному орієнтована на воїнів АТО і волонтерів. Відповідальність за справедливість нагородження лежить на нагородній комісії, яка складається з 10 осіб. На сьогоднішній день 300 осіб отримали звання "Народний герой України", це як волонтери, так і бійці АТО", - сказав Сопов.

За його словами, на даний момент в Україні існує три основних види громадських нагород. "В першу чергу, локальні, якими нагороджується вузьке коло людей, ними нагороджують представники якогось району, організації, професії, а відповідальність за справедливість нагородження в основному покладена на керівника цієї громадської організації. Друга - це нагорода "Народний герой України" та "Знаки народної пошани"", - сказав він.

Він також наголосив, що у Україні необхідно створити Єдиний електронний реєстр осіб, які отримали державні нагороди.

"Ми вже багато років намагаємось добитися від держави те, що герої мають бути відомі суспільству, інакше нагородна система не має сенсу. Тому на якомусь одному ресурсі, або на сайті Президента мають бути розміщенні реєстри нагороджених, з інформацією про те, за що вони були нагороджені, з ініціаторами нагородження", - додав Сопов.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-