Принади Тернопілля. Що мандрівника привабить?

Принади Тернопілля. Що мандрівника привабить?

Укрінформ
28 березня о 12.00 відбулась прес-конференція на тему: “7 причин відвідати 2017 року Тернопілля”. 

Організатор: Центр розвитку туризму України.

Учасники: Назар Яворський - начальник відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації; Наталія Волощук - голова ГО “Туристична Асоціація Тернопілля”; Андрій Кір - голова ГО «Citi Project»; Сергій Ткачов - історик, доктор гуманістики (Польща).

Контактна інформація за тел.: (067) 463-68-90.

Підсумкові матеріали:

На Тернопільщині назвали причини відвідати цей край

Найдовша в Європі  карстова печера Оптимістична, Дністровський каньйон, Медобори, Почаївська лавра, фестивалі Українського Борщу та вишиванки - це лише невеликий перелік туристичних принад, які може запропонувати туристам Тернопілля. 

Про це йшлося під час прес-конференції в Укрінформі, де було презентовано туристичний потенціал регіону.

«Тернопілля – край, де збереглося майже 4 тис. пам’яток історії та культури, понад 160 пам’яток монументального мистецтва. До переліку історичних населених місць України включено і 30 населених пунктів області. А ще тут розташована третина усіх замків та замкових споруд України, природні заповідники, унікальні печери. Кожен із цих та інших об’єктів щороку приваблює тисячі туристів», - розповів начальник обласного відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назар Яворський.

Наталія Волощук, голова ГО “Туристична асоціація Тернопілля”; підкреслила, що існує багато причин здійснити подорож у пошуках нових вражень та емоцій до краю відпочинку. Наприклад, знаменитий Дністровський каньйон увійшов до фіналу 7 природних чудес України. Тернопільщина - визнана гастрономічна столиця України. У містечку Борщів щороку проводять знаменитий фестиваль Українського Борщу - “Борщ”їв”, а також не менш знаменитої борщівської вишиванки.

Під час-прес конференції, організатори якої – Центр розвитку туризму України та Тернопільська ОДА, йшлося і про сакральний туризм, адже в області знаходиться одна із головних святинь православних - знаменита Почаївська лавра, греко-католиків - Зарваниця та католиків – Язлівець.

Журналісти також дізналися про унікальний природно-рекреаційний потенціал краю, сплави Дністровським каньйоном, подорожі Кременецькими горами та Товтрами, званими у народі Медоборами, а ще – про унікальні гастрономічні та фольклорні фестивалі  Тернопілля.

Для промоції туристичного потенціалу Тернопільщини згадана асоціація у травні цього року організовує в області прес-тур для журналістів всеукраїнських ЗМІ.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-