За вільну пісню незалежних митців!

За вільну пісню незалежних митців!

Укрінформ
16 березня о 13.00 відбулась прес-конференція на тему: "Захистимо Василя Лютого та інших українських митців-патріотів від свавілля перевертнів-колабораціоністів у правоохоронних органах!". 

Організатори: Громадська спілка "Творче патріотичне об’єднання "Музичний Батальйон» (“МузБат” ) та Громадська організація "Вільні люди".

Учасники:  Василь Живосил Лютий - автор-виконавець, патріот та провідник; Ігор Чудовський - свідок подій на Луганщині, адвокат;  Андрій Осипов - доброволець, ветеран АТО,  адвокат; Сергій Кузан - заступник голови ГО "Вільні люди"; Микола Гриценко - голова фонду газети "День"; Сашко Ярмола - лідер гурту "Гайдамаки";  Сергій Василюк - лідер гурту "Тінь Сонця.

Підсумкові матеріали:

Музикант Василь Лютий заявив про переслідування з боку рубіжнянських правоохоронців з 2014 року

Музикант і переселенець з міста Рубіжне, що на Луганщині, автор відомої серед українських патріотів пісні «Меч Арея» Василь Лютий, заявив про переслідування з боку рубіжнянських правоохоронців в межах кримінального провадження, розпочатого ще у квітні 2014 року за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Про це він заявив у четвер під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Захистимо Василя Лютого та інших українських митців-патріотів від свавілля перевертнів-колабораціоністів у правоохоронних органах!».

«З 2014 року слідчі Рубіжнянського відділу, тепер вже Національної поліції, переслідують мене і весь час натякають, щоб я прибув до міста Рубіжного дати покази, аби засудити мене за статтею 263 частина 2. Вся ця епопея затягнулася дуже довго... Цього року слідчий передзвонив мені і сказав, що вони приїдуть до Києва спеціально для того, щоб вручити мені підозру в скоєнні злочину... Адвокати поїхали туди і є відео, на якому вони цю підозру підписують», - сказав він.

За словами Лютого, до Києва з Рубіжного вручати йому підозру приїхали слідчий разом із прокурором. При цьому він наголосив, що адвокат роз'яснив правоохоронцям непричетність свого підзахисного до порушення закону.

Музикант також розповів, що після цього «рубіжанська поліція ігнорує всі мої процесуальні правильні дії з точки зору того, що тепер треба розмову вести тільки в присутності адвоката». Водночас, він зазначив, що, натомість, правоохоронці в черговий раз оголосили його у всеукраїнський розшук.

«Повторюється резонанс, який був минулого року, тобто мене знову відправляють у всеукраїнський розшук. Вчора (15 березня — ред.) я був у райвідділі поліції за місцем перебування (у місті Києві — ред.), знову давав пояснення і документи, знову підписував заяви про те, що я знаходжусь саме за цією адресою, саме в цьому відділі. Ці документи пішли знову на Рубіжне», - пояснив він.

На захист Лютого стали представники «Музичного батальйону», в тому числі гурти «Тінь Сонця» та «Гайдамаки», які вимагають від правоохоронців закрити кримінальне провадження проти українського патріота.

Як повідомлялося, у 2014 році Лютий працював учителем в місті Рубіжному Луганської області, де разом з іншими патріотичними громадянами 21 квітня вийшов на проукраїнський мітинг для протистояння сепаратистам. Мітинг завершився силовим протистоянням, після якого проросійсько налаштовані тітушки побили музиканта, прив'язали до дерева, а далі передали працівникам місцевої міліції, які згодом вилучили у нього два ножі, що за версією слідства нібито були схожі на холодну зброю. Музикант стверджує, що справу проти нього сфабриковано прихильниками сепаратистів з середовища луганських правоохоронців.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-