У гостях без дозволу: прикордонники викрили схему легалізації іноземців

У гостях без дозволу: прикордонники викрили схему легалізації іноземців

Укрінформ
2 березня о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: "Про викриття маштабної схeми лeгалізації інозeмців та ситуацію на КПВВ”.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Повітряна розвідка авіації РФ на межі з тимчасово окупованим Кримом посилилась - Слободян

Прикордонники спостерігають активізацію ведення повітряної розвідки авіацією РФ на тимчасово окупованому півострові.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Напруженою зберігається обстановка на адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом. Впродовж останніх днів ми спостерігаємо активізацію ведення повітряної розвідки авіацією РФ на тимчасово окупованому півострові", - сказав Слободян.

Він повідомив, що 1 березня російські війська знову відновили використання аеростата «Рись». Вздовж адмінмежі були зафіксовані моніторингові польоти вертольотів Мі-8 у 4 випадках та активні пересування катерів берегової охорони по акваторії Чорного моря.

Крім того, сьогодні було виявлено проліт над позиціями поблизу міста Армянськ двох вертольотів, зафіксовано роботу двох катерів на повітряній подушці та висування на позиції військової техніки ЗС РФ.

Слободян додав, що за наявною інформацією 3 березня планується проведення практичних стрибків військовослужбовців РФ в районі міста Джанкой.

В ОРДЛО тривають заходи з так званої «націоналізації» українських підприємств - Слободян

На тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей України тривають заходи з так званої "націоналізації" підприємств української юрисдикції.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

«Продовжує надходити інформація зокрема і від мирних проукраїнських мешканців окупованих територій про так звану "націоналізацію" підприємств української юрисдикції в ОРДЛО», - сказав Слободян.

За його словами, такі дії проводяться синхронно і на Луганщині, і на Донеччині під чітким керівництвом російських кураторів, які супроводжують та надають практичну допомогу на місцях.

Серед нових інвесторів українських підприємств називають російські промислові корпорації, зауважив речник.

Він повідомив, що у відповідності до спеціальних вказівок фейкова окупаційна влада створила спеціальний штаб, якому було доручено провести роботу з метою попереднього вивчення ситуації на 38 підприємствах та з'ясувати ставлення їх трудових колективів до переходу до так званої "націоналізації".

За його словами, було встановлено, що лише незначна частина - приблизно 15% повністю підтримують цей процес та готові до співпраці.

Правоохоронні органи викрили масштабну схeму лeгалізації інозeмних псевдостудентів - Слободян

Держприкордонслужба викрила масштабну схему легалізації іноземців на території України шляхом їх фіктивного оформлення на навчання.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Встановлено, що за посередництва приватного підприємства "Персонал Інтер Агенство" оформлювали псевдостудентів. На цій підставі іноземці отримували посвідки на тимчасове проживання в Україні і могли вільно перетинати державний кордон", - сказав Слободян.

За його словами, вартість таких послуг зловмисники оцінювали: фіктивна посвідка на рік коштувала 850 доларів США, на півроку - 630.

В результаті, значна кількість псевдостудентів навчалась у навчальних закладах Харкова, зокрема, у приватних вузах "Учбовий науково-виробничий центр Укртехпрогрес" та Українська інженерно-педагогічна академія - по 10-15 років.

Значна частина іноземців, крім фіктивної реєстрації за навчальними закладами, також зареєстрована як фізичні особи - підприємці, які здійснювали комерційну діяльність на території торгового центру "Барабашово".

Слободян повідомив, що до схеми причетні більше 10 осіб, серед яких є і представники контролюючих служб.

За словами речника, з 2006 року злочинцями було фіктивно легалізовано лише в одному навчальному закладі Харкова близько 2 тисяч іноземців. В переважній більшості це вихідці з В'єтнаму, Китаю, Сирії, Іраку та Нігерії.

Наразі слідчі продовжують розшукові дії.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-