Що пропонують виші Канади?

Що пропонують виші Канади?

Укрінформ
24 лютого о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: "Освіта в Канаді: реалії та перспективи для українських студентів". (Зала 1)

Організатор: українське освітнє агентство Tower Group.

Учасники: Шеріл Ремедж - уповноважений представник Ryerson University; Валерія Тищенко - офіційний представник Conestoga College; Костянтин Кузьмін - директор Tower Group; Наталія Крицька - уповноважений представник Confederation College; Інна Коган - ліцензований канадський міграційний адвокат.

Довідково. Під час заходу, присвяченому відкриттю виставки «Освіта в Канаді», яка відбудеться 25-26 лютого 2017 року в готелі InterContinental Kyiv, представники провідних навчальних закладів Канади  розказали про переваги та перспективи отримання освіти в Канаді.

Підсумкові матеріали:

В Канаді 86% студентів знаходять роботу протягом першого року після закінчення навчання - представники канадських вишів

Включення в процес навчання програм стажування дає можливість студентам канадських навчальних закладів працевлаштуватися протягом першого року після випуску. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіли представники навчальних закладів Канади, повідомляє кореспондент агентства.

"Саме через те, що студенти мають можливість поєднати навчання з робочим, професійним досвідом, надає можливість більш ніж 86% наших студентів  знайти роботу протягом найближчих півроку після закінчення навчання", - сказала на прес-конференції представник Ryerson University Шеріл Ремедж.

Офіційний представник Conestoga College Валерія Тищенко зазначила, що дуже багато програм мають компонент обов'язкового стажування, яке виносять окремим семестром. 

"Це унікальна можливість для студентів вже після першого троку почати застосовувати знання, які вони отримали...Навіть якщо в програмі немає окремого компоненту зі стажування, все одно студенти мають право практикувати свої знання. Дуже багато програма включає компонент practicum placement", - сказала Тищенко.

Наприклад, студенти мають можливість відвідати виробництва та підприємства, компанії, які провадять діяльність з того напрямку, за яким молоді люди проходять навчання. Це дозволяє їм вже на етапі навчання налагодити корисні контакти, які стануть корисними при працевлаштуванні.

"В Канаді існує таке поняття як рекомендація: чим більше студент знаходить корисних контактів, проходить стажування, тим більше у нього коло спілкування, яке  подальшому йому стане в нагоді", - сказала Тищенко.

Загалом освіта в навчальних закладах Канади побудована на співпраці з роботодавцями. Навчальні програми формуються у співпраці з роботодавцями, які інформують навчальні заклади про потреби ринку праці. 

"Програми, які пропонуються, були складені при тісній взаємодії з працедавцями. Всі вони обговорюються і по запиту роботодавців пропонуються студентам. Тому наші випускники забезпечені на старті тим, що їх спеціальності затребувані на ринку праці. Більша частина програм включає практичний елемент  - студенти, які виходять після нашого вишу, мають крім теоретичної підготовки високопрофесійні практичні навички. 96% працедавців довіряють рівню підготовки наших спеціалістів", - сказала на прес-конференції  уповноважений представник Confederation College Наталія Крицька.

Також, як повідомила Укрінформу Валерія Тищенко, коледжі вивчають запити студентів з інших країн на ті чи інші спеціальності та напрямки навчання, і коригують свої навчальні плани відповідно них. Всі програми проходять затвердження в державному органі, якій на центральному рівні відповідає за освіту. 

Як наголосили на прес-конференції представники канадських навчальних закладів, кількість програм та напрямків навчання може бути дуже широкою. Так, за словами представниками Ryerson University Шеріл Ремедж, наприклад в цьому університеті пропонується 40 бакалаврських та 60 магістерських програм з багатьох напрямків навчання.

Загалом вища та професійна освіта в Канаді платна, такого поняття як державне замовлення не існує. Вартість навчання може коливатися від 10 до 14 тисяч канадських доларів. Втім для тих студентів, які демонструють досягнення в навчанні, є певні матеріальні заохочення або стипендії. Умови отримання та розмір таких стипендій визначає кожен навчальний заклад окремо. 

Відео з прес-конференції:

Спростування інформації, поданої на прес-конференції «Освіта в Канаді: реалії та перспективи для українських студентів»

Під час прес-конференції на 15.08 хвилині перекладач говорить фразу: «... хоча у нас не дуже багато студентів навчається в нашому навчальному закладі ...», яка є неправильним перекладом таких слів: «... we do not have very many Ukrainian students in campus now ... », сказаних Шеріл Ремедж (уповноваженим представником Ryerson University).

В оригіналі Шеріл Ремедж сказала, що у них не багато студентів саме з України, а не в приципі.

Також, на 11.09 хвилині перекладач інтерпретує фразу Шеріл Мереджа, як: «... більше ніж 140 студентів з 140 країн, включаючи Україну, живуть на території нашого університету ...», хоча, насправді, потрібно було сказати, що більше ніж 140 країн представлені в кампусі, включно з Україною, оскільки в оригіналі фраза представника університету англійською мовою звучить так: «... over 140 countries are represented on our campus including Ukraine».

Компанія-організато Tower Group приносимо свої вибачення університету Ryerson за непрофесійну роботу перекладача і, як наслідок, недостовірно подану інформацію.

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-