Фінанси і

Фінанси і "романси" місцевого самоврядування

Укрінформ
17 лютого о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Як вплинуло прийняття державного бюджету на 2017 рік на місцеве самоврядування". (Зала 1)

Організатор: Антон Подлуцький

Учасники:  Василь Сидор - мер  м. Славута; Олександр Лисенко - мер м. Суми; Павло Козирєв - мер м. Українка;  Анатолій Бондаренко - мер м. Черкаси.

Підсумкові матеріали:

Мер Українки каже, що міста районного значення не отримали всіх вигод від бюджетної децентралізації порівняно з обласними 

Процедура об’єднання громад повинна бути спрощена, щоб усі міста незалежно від рівня підпорядкування повноцінно могли перейти на систему бюджетної децентралізації.  

Таку думку під час прес-конференції "Як вплинуло прийняття державного бюджету на 2017 рік на місцеве самоврядування" в Укрінформі висловив мер міста Українка Павло Козирєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми повинні спростити процедуру об'єднання громад, щоб вони могли перейти у сферу повноцінного місцевого самоврядування і повноцінного бюджетного фінансування. І наша пропозиція: дати всім статус міст обласного значення, дати можливість мати повноцінне самоврядування і дати можливість готувати необхідну інфраструктуру для об’єднання громад", - сказав Козирєв.

Він пояснив, що необхідність такого рішення в тому, що після проведення реформи бюджетної децентралізації міста обласного значення отримали зростання своїх бюджетів, а міста районного значення таких здобутків не мають. 

За його словами, міста районного значення можуть отримати позитив від бюджетної децентралізації лише в разі об’єднання з навколишніми селами, проте наразі лише 10% таких міст стали частиною об’єднаних територіальних громад. 

У свою чергу, мер міста Суми Олександр Лисенко наголосив, що важливо, аби у ході реформи децентралізації повноваження місцевій владі передавалися разом із відповідними джерелами фінансування. 

"Ми підтримуємо децентралізацію, але з передачею повноважень також важливо, щоб відповідні джерела фінансування надходили до місцевих громад", - зауважив Лисенко. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-