Галузь візуальної індустрії: як бути з прогалинами в законодавстві?!

Галузь візуальної індустрії: як бути з прогалинами в законодавстві?!

Укрінформ
27 січня об 11.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Законодавчі проблеми формування галузі візуальної індустрії". (Зала 2)

Організатор: Українська асоціація візуальної індустрії.

Учасники: Катерина Карасик - модератор, керівник робочої групи по роботі з державними структурами; Ігор Стойков - виконавчий директор ТОВ "Гетсімпорт Трейдінг. Універсальний торговий оператор"; Наталя Латиш - директор УАВІ; Олександр Борис - директор УАВІ; Олександр Карасик - віце-президент УАВІ, керівник робочої групи за напрямком "Міжнародна інтеграція"; Інна Несмірна - керівник робочої групи по роботі з виробниками і партнерами; Ігор Степанов - керівник робочої групи по роботі із замовниками; Андрій Аннопольський - керівник робочої групи за напрямком "Організація виставок"; Андрій Плугатирьов - керівник робочої групи по роботі із стандартами галузі; Олександр Демченко - керівник робочої групи по роботі з методикою розрахунку собівартості; Ігор Шепельов - керівник робочої групи за напрямком технічного розвитку та інновацій; Роман Комарницький - керівник робочої групи з питань фінансового розвитку.

Обговорювалися питання: 

1. Функціонування на ринку України нової галузі "Візуальна індустрія".

2. Проблеми ефективного ведення бізнесу в галузі та їх вплив на замовника, виробника, державу.

3. Аналіз необхідності розробки стратегії для прийняття власного законопроекту про саморегулювання галузі візуальної індустрії.

Підсумкові матеріали:

Галузь візуальної індустрії потребує окремого законопроекту - УАВІ

В Україні потрібно розробити окремий законопроект для врегулювання діяльності галузі візуальної індустрії.

На цьому наголосили представники Української асоціації візуальної індустрії (УАВІ) під час засідання "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Законодавчі проблеми формування галузі візуальної індустрії".

"Наша діяльність регулюється великою кількістю законів...Ми потрапляємо у певну колізію, точніше наш замовник при отриманні дозвільної документації потрапляє в цю колізію. Наразі представниками асоціації була створена група по роботі з держорганами з метою вступити в діалог як із замовниками, так і з представниками влади на предмет врегулювання цих питань та проведення роз'яснювальної роботи. Для того, щоб уникнути усіх цих правових колізій, дуже важливо розробити окремий законопроект, який би регулював питання галузі візуальної індустрії", - заявила керівник робочої групи по роботі з державними структурами УАВІ Катерина Карасик. 

Вона зазначила, що одна з головних проблем - це отриманням дозвільної документації. І якщо крупному бізнесу це питання легше вирішувати, то малому та середньому бізнесу - дуже складно. "Новий законопроект має створити інструмент, який взагалі спростив би отримання дозвільної документації", - зазначила представник УАВІ.

Крім того, існують проблеми із самим понятійним апаратом. "В існуючому законодавстві наразі чітко не розмежовано поняття. Так, в законі про рекламу є поняття "реклама", але немає взагалі такого терміну як "рекламоносій". Ми хочемо звернути увагу, що ми виробляємо не рекламу, а рекламоносій, елементи візуальної комунікації. Потрібно підійти більш уважно до термінології, ввести нові терміни", - заявила К.Карасик.

Президент Української асоціації візуальної індустрії Олександр Борис наголосив, що наразі галузь візуальної індустрії існує в Україні фактично "інкогніто". "В Україні працює понад 800 компаній в галузі візуальної індустрії. Але у нинішніх умовах ціла галузь працює, так би мовити, інкогніто. Плутанина в законах гальмує усю роботу . Є той же закон про рекламу, який ніяк не регулює дозвільну систему. А усі ці колізії породжують багато корупційних схем", - заявив він.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-