30 000 км і 28 країн: мотоекспедиція вдало завершилася у Києві

30 000 км і 28 країн: мотоекспедиція вдало завершилася у Києві

Укрінформ
22 грудня о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: "Мотоекспедиція Київського міського автомотоклубу (КМАМК) "Україна – це Європа" вдало фінішувала у Києві. (Зала 1 )

Організатор: Київський міський автомотоклуб.

Учасники: Сергій Малик - президент Київського міського автомотоклубу (КМАМК); Вадим Копилов - президент Федерації мотоциклетного спорту України.

Довідково. Нещодавно завершилась Мотоекспедиція навколо Європи – подорож довжиною більше 30 000 км. Український спортсмен, президент Київського міського автомотоклубу (КМАМК) Сергій Малик, разом із дружиною Вікторією, проїхали 29 країн. Вони 90 днів шукали маловідомих українців, які зробили вагомий внесок та мали відношення до формування сьогоденної Європи. Це саме ті українці, що залишились поза межами загальної уваги. 

На мотоциклі – символі свободи й вільного духу, учасники Мотоекспедиції відвідали найвіддаленіші куточки.  У своїй подорожі, мандрівники знайшли український слід у Європі і зараз можуть розповісти про видатних людей і події, які з ними пов’язані.

Підсумкові матеріали:

Українці завершили мотоекспедицію 29 країнами Європи

Нещодавно завершилася мотоекспедиція українців навколо Європи – подорож довжиною більше 30 000 км. Спортсмени проїхали 29 країн. Вони 90 днів шукали маловідомих українців, які зробили вагомий внесок та мали відношення до формування сьогоденної Європи.

Про це заявив президент Київського міського автомотоклубу (КМАМК) Сергій Малик на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми планували 22 000 км, але проїхали 32 000 км. І це все має певну економічну нагрузку. Тому що просто промчатися - це одна ситуація, коли ти сам і ні від кого не залежиш, а друге діло - це їхати з командою, це оператори, це зйомка, монтаж з колес, тобто це дуже непросто. Ми їхали 90 діб, проїхали 29 країн”, - сказав Малик.

За його словами, Клубу нещодавно виповнилося 20 років і його учасники вирішили робити проекти не лише спортивного характеру, а й соціального. Спочатку влаштовували авто та мотопробіги по культурно-історичних місцях України, а потім виникла ідея влаштувати таку експедицію.

Малик розповів, що у кожну країну привозив камінь з Рахова - географічного центру Європи, на кожному з яких був надпис мовою країни, куди він мав дістатися - “Україна - це Європа”. Залишали їх у людних місцях. Перший такий камінь було доправлено до Норвегії.

Президент Клубу також поділився планами: спочатку команда має змонтувати фільм про цю експедицію та максимально його поширити, а далі у пошуках українського сліду планує зробити експедицію від мису Горн до Аляски.

У свою чергу, президент Федерації мотоциклетного спорту України Вадим Копилов подякував усій команді, яка цю подію організовувала і здійснювала.

“Це подія не тільки мотоциклетного спорту, а й велика українська подія 2016 року. Це приклад того, що може робити українська народна дипломатія у реальних кроках просування українського іміджу європейськими країнами, і не на словах, а реалізуючи все це в реальності. Команда дійсно зробила героїчний поступок: не тільки проїхати більше, ніж 30 000 км рубежами європейських країн, але й здійснити усі зустрічі та перемовини, донести до значних і впливових людей Європи думки українців, їх справи, їх мрії, їх бажання”, - наголосив Копилов.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-