Сила Закону України №5130. Чому він згуртував та активізував колишніх

Сила Закону України №5130. Чому він згуртував та активізував колишніх "силовиків"?

Укрінформ
15 грудня о 17.00 відбулася прес-конференція ветеранів органів внутрішніх справ, Збройних сил України та інших силових структур щодо ухвалення Верховною Радою Закону про пенсійне забезпечення цих категорій населення. (Зала 1)

Учасники: Олександр Скіпальський - генерал-лейтенант, голова Спілки офіцерів України; Михайло Ільницький - голова ВГО "Громада і Закон", кандидат юридичних наук; Михайло Грищук - ветеран ОВС, голова Житомирської обласної організації ВГО "Громада і Закон"; Володимир Вакарюк - очільник координаційної ради у Чернівецькій області, ветеран ОВС.

Підсумкові матеріали:

Ветерани силових відомств зберуться на акцію протесту під стінами парламенту 

Ветерани силових відомств та представники громадської організації "Громада і Закон" заявили про проведення 20 грудня акції проесту під парламентом України. 

Про це заявив голова ВГО "Громада і Закон" Михайло Ільницький під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«20 грудня ми проведемо акцію під стінами парламенту на захист ухвалення Верховною Радою Закону № 5130 про пенсійне забезпечення ветеранів органів внутрішніх справ, Збройних сил України та інших силових структур», - сказав Ільницький. 

Він розповів, що ВГО "Громада і Закон" ініціювала створення координаційної ради, яка вже провела перше засідання. на ній було прийняте рішення обрати голів територіальних округів, які б координували діяльність по всіх областях України. 

Генерал-лейтенант, голова Спілки офіцерів України Олександр Скіпальський , в свою чергу, зазначив, що держава повинна подбати про офіцерів, які присвятили  своє життя служінню Батьківщині. 

«Ми повинні захистити соціальні права колишніх співробітників внутрішніх військ, оскільки ми не повинні бути несправедливо роз'єднані», - наголосив Скіпальський. 

Ветеран ОВС Михайло Грищук пояснив, що вони як ветерани правоохоронніх органів Житомирської області не стали йти проти закону і влаштовувати мітинги,  а запросили представників влади, щоб висловити свої вимоги та поділитися досвідом з молодими полісменами. Але їхні запити залишились без відповіді. 

«Ми запросили ряд міністрів, в тому числі міністра внутрішній справ та соціальної політики приїхати  на Житомирщину, але на цю конференцію не прибув ніхто з діючих чиновників. Але ми підготували пілотний проект надання допомоги поліції, щоб допомогти людям, які лише набирають того досвіду, який уже є в нас»,  - сказав Грищук. 

Він підкреслив, що ветерани внутрішніх сил всіляко готові допомагати, але відповіді зі сторони влади вони не побачили. 

Ветерани внутрішніх сил сподіваються на те, що влада дослухається до слів ветеранів внутрішньої служби і проблема пенсійного забезпечення ветеранів буде вирішена.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-