Ігор Жданов: про результати роботи Міністерства та плани на наступний рік

Ігор Жданов: про результати роботи Міністерства та плани на наступний рік

Укрінформ
16 грудня об 11.00 відбулася прес-конфренція на тему: "Підсумки роботи, плани та пропозиції бюджету на 2017 рік" за участю Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова. (Зала 1)

Підсумкові матеріали:

У 2017 році на спорт та молодіжну політику передбачено близько 2 млрд грн - Жданов

Проект Державного бюджету на 2017 рік передбачає на розвиток спорту та молодіжну політику 1 мільярд 897 мільйонів гривень.

Це на 32 відсотки більше бюджетних призначень 2016-го, заявив у п'ятницю під час прес-конференції в Укрінформі міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"У проекті держбюджету на 2017 рік Мінмолодьспорту враховані видатки в сумі 1 мільярд 897 мільйонів гривень. Зокрема, 76 мільйонів грн передбачено на придбання обладнання для збірних команд з олімпійських та паралімпійських видів спорту, 65 мільйонів - для підготовки та участі у Дефлімпійських іграх, 45 мільйонів - на участь у Всесвітніх іграх", - поінформував міністр.

Крім того, за його словами, збільшиться розмір середньомісячної зарплати тренерів, спортсменів штатних збірних команд України, яка складатиме 8-12 тисяч гривень. У середньому на 65 відсотків збільшаться видатки на винагороди спортсменам-чемпіонам, призерам та їхнім тренерам. Також з 1 січня майже у п'ять разів збільшаться винагороди спортсменам-інвалідам за призові місця на міжнародних змаганнях. На це передбачено 23,9 млн грн.

"На молодіжну політику у 2017 році заплановано видатки в обсязі 27,5 млн грн. Це на 25 відсотків більше, ніж на нинішній рік. Частково ці кошти підуть на реалізацію завдань Державної цільової соціальної програми "Молодь України 2016-2020", в тому числі для надання фінансової підтримки молодіжним та дитячим громадським організаціям для реалізації їхніх проектів", - зазначив Жданов.

Стосовно результатів року, що минає, очільник міністерства наголосив, що Україна була гідно представлена на міжнародній спортивній арені.

"Наші спортсмени здобули 11 медалей на Олімпіських іграх в Ріо-де-Жанейро, а паралімпійська збірна вперше в історії незалежної України посіла третє загальнокомандне місце на Іграх-2016, завоювавши аж 117 нагород, з яких 41 золота. На Всесвітній шаховій Олімпіаді в Баку чоловіча збірна стала срібним призером, а жіноча виборола "бронзу", - нагадав міністр.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-