"Територія. Крим". Презентація інформаційно-аналітичного журналу

Укрінформ
15 грудня о 10:00 відбулася прес-конференція присвячена презентації інформаційно-аналітичного журналу "Територія. Крим". (Зала 1)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова – Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Олексій Макєєв – голова політичного департаменту МЗС України; Марина Сингаївська – заступник генерального директора Укрінформу. 

Довідково. Проект "Територія Крим" – щомісячний інформаційно-аналітичний журнал, метою якого є донесення до іноземного читача неупередженої картини подій на окупованому півострові Крим. Головними задачами проекту є підвищення рівня поінформованості світу щодо ситуації в Криму, зокрема чисельних правопорушень та злочинів з боку Росії до держави Україна та її громадян. 

Проект розрахований на дипломатичний, громадський та експертний осередки країн Європи та низки країн-лідерів інших регіонів світу, що мають стратегічне значення для України з точки зору підтримки її міжнародних ініціатив.

Підсумкові матеріали:

Журнал "Територія Крим" стане дипломатичною зброєю проти російської окупації

Новий журнал "Територія Крим" стане ще однією дипломатичною зброєю України проти окупації півострова, завдяки якій кримська тема постійно знаходитиметься в міжнародному порядку денному.

Про це на презентації журналу в Укрінформі заявив керівник політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв.

"Журнал "Територія Крим" - це ще одна наша дипломатична зброя у боротьбі за Крим, за його повернення", - сказав Макєєв.

За його словами, Міністерство закордонних справ України послідовно працює над тим, щоб тема Криму залишалася в міжнародному порядку денному, щоб міжнародні партнери України знали про масові порушення прав людини, які відбуваються в Криму, про мілітаризацію Кримського півострова Росією і необхідність продовження санкцій, накладених на державу-агресора за окупацію українського півострова.

Як вважає керівник політичного департаменту МЗС, такою ж важливою є тема спротиву і боротьби громадян України в Криму, тема політичних ув'язнених, яких утримують на окупованій території і вивозять в Росію. 

За словами Макєєва, у презентованому журналі є і хронологія подій, і найважливіше з того, що відбувалося за останній час по кримській темі, "як, наприклад, підтримка в Третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму".

"Усі ці найважливіші події по Криму і далі знаходитимуть своє місце в журналі "Територія Крим". І як українські дипломати за кордоном у всьому світі, так і дипломати інших країн, акредитовані в Україні, отримуватимуть цей журнал, завдяки якому тема Криму ніколи не буде знята з порядку денного світової спільноти", - сказав Макєєв.

Як повідомила заступник генерального директора Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Марина Сингаївська, засновником видання "Територія Крим" є агентство, яке розповідає про реальну ситуацію в Криму з перших днів його окупації.

"З часу окупації Криму Укрінформ веде інформаційну і роз'яснювальну роботу про те, що відбувається в Криму. У нас виходить рубрика "Крим" на сайті агентства. Ми даємо новини про Крим німецькою, англійською та іспанською мовами, і журнал - це наступний крок у розповсюдженні достовірної інформації про те, що відбувається на окупованій українській території", - розповіла Сингаївська.

За її словами, агентство також планує розмістити на сайті рубрику, завдяки якій будуть доступні усі номери журналу "Територія Крим". Крім того, матеріали видання розміщуватимуться в усіх соцмережах Укрінформу всіма робочими мовами агентства.

"Ми плануємо, що журнал розвиватиметься, щоб доносити для наших читачів достовірну інформацію про те, що відбувається в Криму", - резюмувала Марина Сингаївська.

Журнал "Территория Крым" розрахований на міжнародного читача - Джапарова

Презентований сьогодні журнал "Территория Крым" розрахований на аудиторію іноземних дипломатів і тих, хто ухвалює рішення по Криму на міжнародному рівні.

Про це на на презентації в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Сьогодні світ наповнений різними міжнародними викликами, і тема Криму, на наш погляд, має бути актуалізована в журналі "Территория Крым". Його цільова аудиторія, насамперед, міжнародний читач", - сказала Джапарова.

За її словами, разом з журналом "Территория Крым" українські дипломати придбають інструментарій в роботі з тими, "хто ухвалює рішення щодо Криму на міжнародному рівні".

Як підкреслила Джапарова, для неї дуже важлива співпраця з МЗС України, оскільки дипломатичний шлях - один основних в питанні деокупації Криму.

"Оскільки вище керівництво нашої країни декларує деокупацію Криму дипломатичним і політичним шляхом, ми розуміємо, що комунікації є ключовим інструментом в цьому процесі, і важливо шукати ту мову і ту форму, які зроблять цей контент якісним і цікавим", - підкреслила Джапарова.

Вона розповіла, що в планах творців журналу - розповідати не лише про політичні події і соціально-економічні тенденції в Криму, але і друкувати думки на цю тему міжнародних експертів і дипломатів.

"У нас є така амбіція - щоб наблизити наш журнал до читача, і щоб цей контент був цікавий, давати не лише наших експертів, але і підключити до цієї роботи міжнародних експертів. У нас є пул іноземних дипломатів в Україні, і ми вважаємо, що і їх позиція має  звучати на сторінках цього журналу", - зазначила Джапарова.

Як вона розповіла, в рубриці "Гість номера" планується друкувати інтерв'ю з послами провідних європейських країн. У першому номері видання, що вже вийшов, опубліковано інтерв'ю з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим. Заплановано інтерв'ю з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

У цілому, зазначила Джапарова, "Территория Крым" - інформаційно-аналітичне видання, яке виходитиме щомісячно накладом 5 тисяч примірників українською, англійською і російською мовами. Водночас 95% накладу друкуватиметься англійською мовою "з акцентом на якісний текст, розрахований на іноземного читача". Окрім друкованої, журнал матиме електронну версію.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-