"Нові герої Донбасу" - презентація телевізійної передачі

Укрінформ
8 грудня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Презентація телевізійної передачі "Нові герої Донбасу". (Зала 2)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Дмитро Ткаченко - радник Міністра інформаційної політики України з питань інформаційної реінтеграції Донбасу та керівник аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас";  Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Наталя Федорченко - режисер; герої телевізійної передачі - Володимир Шилов, Євген Шибалов, Віталій Овчаренко, Леонід Краснопольський, Олександр Горбатко.  

Довідково: "Фабрика думки "Донбас" є незалежним аналітичним центром, який займається розробкою та проведенням аналітичних досліджень, а також реалізацією проектів із сприяння інформаційній деокупації, реінтеграції та розвитку Донбасу у сферах комунікації, миротворення, демократії, культури та урбаністики. 

Телевізійна передача "Нові герої Донбасу" була знята за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy) у рамках реалізації "Комунікаційної стратегії сприяння реінтеграції та деокупації Донбасу".

Проект створено АЦ "Фабрика думки "Донбас" та Донецькою обласною організацією Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України".

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулася презентація серії програм про Донбас "Нові герої України"

Серія програм "Нові герої України" розповість про новітню історію нашої країни, про українську ідентичність, без якої неможлива трансформація нової України після Революції гідності, що відбулася три роки тому.

Про це в четвер в Укрінформі під час презентації телевізійного проекту "Нові герої Донбасу" заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процес трансформації України після Революції гідності буде непростим і тривалим. В своїй основі він, в першу чергу, повинен мати нову українську ідентичність, і наша серія програм "Нові герої України" - про це, про нашу новітню історію", - наголосила Джапарова.

За її словами, одна з цілей проекту - "документування фактів героїзму українського народу для того, щоб далі ні у кого не було можливості переписувати історію України і якось по-іншому інтерпретувати новітню історію нашої країни".

Як вважає перший заступник міністра інформаційної політики, спроби переписати історію України були і ще будуть.

"Я упевнена, що такі спроби будуть. Якщо промоніторити російські ЗМІ, це вже відбувається на наших очах", - зауважила вона.

Крім того, вважає Джапарова, серія програм необхідна, "щоб доносити українцям інформацію про те, що у нас є справжні герої, які захищають незалежність своєї країни, для яких свобода - це не порожні слова". 

Як наголосила заступник міністра, у Донбасу і Криму дуже багато спільного і інформаційна інтеграція цих двох територій - один з пріоритетних  напрямків роботи відомства.

"І там, і там живуть українці, наші громадяни, і це міф, що вони з хлібом-сіллю чекають Російську Федерацію. І наше завдання сьогодні - боротися за їх майбутнє, за повернення і Криму, і Донбасу. Повернення не лише землі, а, в першу чергу, повернення людей. Саме у цьому суть нашої Стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу і Криму. Це наші люди, і іншого ставлення до них не може бути", - резюмувала Джапарова.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-