І служба, і дружба... Про співпрацю Держприкордонслужби із колегами з країн ЄС

І служба, і дружба... Про співпрацю Держприкордонслужби із колегами з країн ЄС

Укрінформ
1 грудня о 13.00 відбувся брифінг на тему: "Про вдосконалення співпраці Держприкордонслужби із колегами з країн ЄС та ситуацію на КПВВ в зоні АТО". (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Прикордонний корабель «Григорій Куроп'ятников» вийшов у море для збору фактів незаконної промислової діяльності РФ - Держприкордонслужба

Прикордонний корабель морської охорони «Григорій Куроп'ятников» вийшов сьогодні у море для документування незаконної промислової діяльності Російської Федерації у виключній морській економічній зоні України.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

«Сьогодні на кораблі морської охорони «Григорій Куроп'ятников» вийшли представники правоохоронних органів та центральних органів виконавчої влади з метою документування протиправної діяльності та збору доказової бази щодо фактів агресії, захоплення об'єктів та майна України і незаконної промислової діяльності РФ у виключній морській економічній зоні України»,- сказав Слободян.

Він повідомив, що зараз корабель проводить обстеження одеського газового родовища. Результати своєї роботи Держприкордонслужба надасть завтра на брифінгу, додав Слободян.

Затримання Росією нібито "українських дезертирів" є помстою за операцію СБУ із затримання зрадників - Слободян

Росія намагається своєю дезінформацією про так званих українських дезертирів дискредитувати прикордонників і військовослужбовців Збройних сил України у відповідь на затримання Службою безпеки України двох зрадників на адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це повідомив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

"Повідомлення про так званих прикордонників-дезертирів виникають протягом останніх днів, що вказує на ознаки певної спланованої акції, яка розпочалась після операції СБУ із затримання двох зрадників на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом", - сказав речник ДПСУ.

Слободян повідомив, що інформація була ретельно перевірена. В результаті встановлено, що вона недостовірна, і є елементи маніпуляції фактами. Так, один із затриманих дійсно проходив службу як мобілізований в ДПСУ, але після закінчення терміну служби був звільнений ще у квітні 2016 року і зараз не має жодного відношення до ДПСУ. Ще один затриманий, за словами Слободяна, перебуває в розшуку українських правоохоронних органів. Третій "персонаж цих сюжетів є громадянином РФ, який проходив службу в ФСБ РФ і також ймовірно брав участь у діяльності незаконних бандформувань". Тобто, йдеться про підтасовку фактів з вигаданими діями і справжніми людьми, щоб дискредитувати як прикордонників, так і військовослужбовців, сказав Слободян.

Напередодні російські агентства з посиланням на прес-службу прикордонного управління Федеральної служби безпеки Росії повідомили, що російські прикордонники затримали нібито двох українських військовослужбовців-дезертирів при перетині кордону з Росією.

При цьому в одних повідомленнях ці люди названі як Богдан Білозеров і Олег Данилюк, в інших - як Богдан Білозеров і Олексій Яцун. 

Агентства також наводять заяви затриманих. Олег Данилюк заявив, що був українським прикордонником, мобілізованим до Збройних сил у січні минулого року, і служба йому набридла. Богдан Білозеров, як випливає з його слів, узагалі не був військовослужбовцем, оскільки після призову до війська він переховувався в родичів, а потім утік до Росії. Олексій Яцун заявив, що його «насильно» забрали до армії, потім відправили до зони АТО «в місто Артемівськ» (якому ще в лютому повернена його назва Бахмут), а він не схотів «воювати» і вирішив дезертирувати.

Прикордонники затримали іноземне судно «SKY MOON» за порушення порядку в'їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим - Слободян

Прикордонники затримали вантажне судно, що порушило порядок в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

"Вчора, 30 листопада, катер Морської охорони «Гриф» Держприкордонслужби у внутрішніх водах української частини р. Дунаю виявив вантажне морське судно «SKY MOON» (прапор Танзанія) з 9 членами суднокоманди (капітан судна громадянин Лівії та члени екіпажу 8 громадян Сирії), яке, за інформацією ДП «Адміністрація морських портів України» Мінінфраструктури, незаконно заходило до тимчасово закритого порту АРК. Через невихід на зв'язок із уповноваженим органом охорони державного кордону України прикордонники зупинили зазначене морське судно та здійснили його огляд", - поінформував речник.

За його словами, за результатами проведених перевірочних заходів та огляду судна факти порушення членами екіпажу морського судна «SKYMOON» порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї підтверджені.

Слободян додав, що "факти вчинення адміністративних правопорушень підтверджуються відповідними записами та показниками у суднових документах і приладах, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в’їзд та виїзд до/з АРК у паспортних документах усіх членів суднокоманди".

Стосовно капітана та членів екіпажу морського судна складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення. 

За словами речника, під час конвоювання судна до порту Рені (Україна) капітан здійснив небезпечне маневрування з метою посадити судно на мілину в румунській частині вод р. Дунаю. Однак рішучими діями оглядової групи дана спроба була упереджена.

Справи про адміністративні правопорушення надіслані для розгляду до Ренійського районного суду (Одеська обл.).

Про затримання судна, завантаженого понад 3 тисячами тонн кальційованої соди, поінформовано прокуратуру АРК, Одеську митницю ДФС України та прикордонну поліцію Румунії.

РФ розбудовує у ПП "Довжанський" на окупованій території, аби перекидати більше військових - Слободян 

РФ планує збільшити незаконне переміщення вантажів і людей за рахунок розширення проїжджої частини у пункті пропуску «Довжанський» на тимчасово окупованій території.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"На тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей України російською стороною розроблений проект проведення відновлювальних робіт на тимчасово непідконтрольному українській владі пункті пропуску для автомобільного сполучення «Довжанський» (Довжанський район Луганської обл.). Вказані дії дозволять російській стороні розширити можливості по незаконному переміщенню на тимчасово окуповану територію України осіб та вантажів, у т.ч військового призначення", - сказав Слободян.

За його словами, наразі на території пункту пропуску здійснюється демонтаж пошкоджених у ході бойових дій інфраструктурних об’єктів, а також облаштовується насип для розширення проїжджої частини. Основні відновлювальні роботи планується розпочати навесні 2017 року.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-