Чи існує взаємодія між міськими ініціативами та організаціями в різних містах України? Презентація дослідження

Чи існує взаємодія між міськими ініціативами та організаціями в різних містах України? Презентація дослідження

Укрінформ
29 листопада о 15.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: “Міські ініціативи: розвиток та взаємодія”. (Зала 2)

Організатор: Аналітичний центр CEDOS.

Учасники: Варвара Поднос - аналітичний центр CEDOS; Анастасія Макаренко - Асоціація Велосипедистів Києва; Ірина Соловей - Гараж Генг; Олена Медведенко - Микільська Слобідка; Ганна Бондар - Департамент містобудування та архітектури КМДА; Ігор Шороп - виконавчий директор ГО «Парк Наталка»;   Наталія Чорногуб - ГО «Парк Наталка»;  Анна Соломенко - ГО «Парк Наталка».

Обговорювалися питання:

1. Як відбувається взаємодія організацій з міськими ініціативами?

2. Які є проблеми та бачення розвитку?

3. З яких акторів має складатися мережа для посилення ролі громадського сектору в управлінні містом?

Довідково. Дослідження проведене Аналітичним центром CEDOS у співпраці з інтернет-журналом про місто Mistosite в рамках проекту "Посилання громадської участі в українських містах", що реалізується Аналітичним центром CEDOS за підтримки Фундації Чарльза Стюарта Мотта.

Підсумкові матеріали:

Більшість міських ініціатив та організацій створені в післямайданні часи - дослідження 

Більшість міських ініціатив та організацій були створені після Майдану, що свідчить про активізацію громадянського суспільства. 

Про це під час засідання "круглого столу" на тему: "Міські ініціативи: розвиток та взаємодія" в Укрінформі повідомила представник аналітичного центру CEDOS Варвара Поднос.

"54% ініціатив та організацій, які належать до нашої мережі, були створені протягом 2014-2016 років, 2010-2013 роки - 22%, 2005-2009 роки - 11%. Тобто ми можемо побачити, що більшість ініціатив, і українських так само, були створені вже у післямайданні часи, що підтверджує поширену думку стосовно того, що після Майдану відбулася певна активізація громадянського суспільства, почали з’являтися як низові ініціативи, так і інші організації", - сказала Поднос. 

Зокрема, як зазначила аналітик CEDOS Марія Грищенко, під час дослідження було опитано 175 ініціатив та громадських організацій, які працюють у міській сфері та опікуються міськими питаннями. 

"Дослідження полягає в тому, що ми намагалися виявити, як взаємодіють між собою організації з 5 міст, а також як вони взаємодіють всередині міста і між містами. Загалом наша мережа, яка утворилася в результаті опитування 175 ініціатив, сьогодні налічує 1357 акторів, тобто організацій, і загальна кількість зв’язків, яка їх поєднує, - 3436. Середня кількість зв’язків, яка припадає на одного актора - п’ять. Це означає, що в середньому у кожної ініціативи є п'ять взаємозв’язків", - розповіла вона.

За її словами, зі 175 організацій, які долучилися до дослідження, 76 організацій - з Києва, 32 організації - зі Львова, 15 - з Харкова,  14 - з Одеси, 13 - з Івано-Франківська, а інші організації належать або до загальноукраїнських, або з інших міст. 

Вона зауважила, що київська мережа ініціатив є найчисленнішою. "У Києві насправді багато організацій між собою поєднані, і для мережевості Київ у цьому плані є сильним містом, бо в ньому взаємодіють ініціативи між собою досить активно", - наголосила Грищенко.

Дослідження проведене Аналітичним центром CEDOS у співпраці з інтернет-журналом про місто Mistosite в рамках проекту "Посилання громадської участі в українських містах", що реалізується Аналітичним центром CEDOS за підтримки Фундації Чарльза Стюарта Мотта.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-