Дії проти естонського інвестора як перешкода на шляху до омріяного безвізу

Дії проти естонського інвестора як перешкода на шляху до омріяного безвізу

Укрінформ
15 листопада  о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Ситуація навколо естонського інвестора в Затоці". (Зала 1)

Організатор: ООО “Литус Марис”.

Учасники: Борислав Береза – народний депутат України; Мееліс Ояссоо – голова консульскої служби посольства Естонії в Україні; Наталія Вернигора – секретар селищної ради смт. Затока, Олександр Погорілий – адвокат, представник естонського інвестора в Україні.

Підсумкові матеріали:

Адвокат закликав ГПУ захистити естонського інвестора у Затоці

Генеральну прокуратуру України закликають взяти під особистий контроль провадження у Вищому господарському суді щодо естонського інвестора у смт Затока Одеської області.

Про це заявив адвокат, представник естонського інвестора в Україні Олександр Погорілий на прес-конференції в Укрінформі.

“Ціль сьогоднішньої прес-конференції - привернення уваги профільних органів країни та громадських організацій до проблеми невиконання міжнародних зобов’язань, які існують між Україною та Естонією. Можливо, звучить дещо пишномовно, але так це розглядає європейський інвестор, який зіткнувся з проблемами в Україні”, - сказав Погорілий.

За його словами, шляхом махінацій та підробки документів, а також ігноруючи рішення суду, секретарем селищної ради смт Затока на Одещині буквально на 1, 5 тижні стала Галина Барановська. “За ці пітора тижні вона встигла наплодити якусь кількість дій. Одну із дій, які ми бачимо, пані Барановська від імені громади, будучи не справжнім секретарем, подає касаційну скаргу у Вищий господарський суд України з тематикою оскарження рішення судів, які уже вступили у законну дію, за якими європейський інвестор отримав в оренду земельну ділянку, на якій уже побудовано частину набережної і планується багаторічний інвестиційний проект”, - розповів він.

Адвокат також зауважив, що генеральним планом Затоки було передбачено набережну ще з 2005 року,але до 2015 року не вдавалося знайти інвестора. “Знайшли інвестора, на відкритті набережної був присутній міністр фінансів, губернатор Одеської області, посол Естонії і мер Затоки, який наразі знаходиться у в’язниці, говорив, що з цього дня починається нова епоха у житті Затоки. Але що робить Барановська, опинившись при владі на 1,5 тижні? Вона подає касаційну скаргу і відмовляється від інвестицій”, - додав він.

Погорілий поінформував, що згодом законний секретар селищної ради, отримавши перед цим відповідні юридичні висновки, подала до суду відмову від касаційної скарги і прохання закрити провадження, однак суд проігнорував цю відмову і збирається розглядати провадження по суті.

“Для мене як адвоката з багаторічною практикою це явний симпном того, що планується, очевидно, правопорушення та завдання великої шкоди і Затоці, і Україні загалом. Сьогодні ми будемо звертатися до Генеральної прокуратури з вимогою взяти під особистий контроль розгляд справи у Вищому господарському суді. Я хочу підкреслити, що ми говоримо про представлення інтересів естонського інвестора, а Естонія - це європеейська держава, яка є одним із основних союзників України у Європі. Тому для України дуже важливий такий партнер як Естонія. Завтрашній суд буде екзаменом для усієї правової системи України, чи треба сюди вкладати гроші”, - наголосив адвокат.

У свою чергу, голова консульскої служби посольства Естонії в Україні Мееліс Ояссоо висловив сподівання, що інцидент з естонським інвестором у Затоці буде розглянуто правоохоронними органами України.

“Я закликаю продовжувати співпрацю з дотриманням законів та домовленостей між Естонією та Україною”, - наголосив Ояссоо.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-