Про статус створення рибоохоронного патруля по всіх областях України

Про статус створення рибоохоронного патруля по всіх областях України

Укрінформ
15 листопада  о 10.00 відбувся брифінг Голови Держрибагентства Яреми Коваліва щодо статусу створення рибоохоронного патруля по всіх областях України. (Зала 1)

У рамках заходу було розкрито наступні питання:

1. Підсумки роботи "пілотного" рибоохоронного патруля Київської області.

2. Результати відбору керівників рибоохоронного патруля у регіонах України.

3. Статус проведення конкурсу до інспекторського складу у регіонах України.

4. Фінансування пілотного та всеукраїнського проектів.

5. Труднощі та проблеми, які доводиться долати в рамках процесу створення патруля.

Акредитація ЗМІ обов'язково!

Підсумкові матеріали:

За півроку браконьєри нанесли збитки рибному господарству на Київщині на 1,150 млн грн, - Ярема Ковалів

З початку запуску пілотного проекту Київського рибоохоронного патруля 16 червня 2016 року, ним було проведено 421 рейд і зафіксовано збитків рибному господарству від незаконної діяльності браконьєрів на 1,150 млн грн.

Про це на прес-конференції в Укрінформі «Про статус створення рибоохоронного патруля по всіх областях України» заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«16 червня у нас відбувся запуск першого пілотного проекту Київського рибоохоронного патруля. Це поки що єдиний рибоохоронний орган нового зразка, який діє в Україні. З 16 червня проведено 421 рейд під час яких виявлено 531 порушник, накладено штрафів на суму 18 тис. грн. Важливо, що за цей час зафіксовано 1,150 млн грн збитків», - сказав він. 

У Держрибагентстві заявляють про поступовий «вихід з тіні» рибного господарства Київщини

Промисловики Київщини почали показувати більш реальні вилови риби, зокрема збільшились вилови на Київському водосховищі на 60%, на Канівському - на 30%.

У Держрибагентстві заявляють про поступовий «вихід з тіні» рибного господарства КиївщиниПро це на прес-конференції в Укрінформі «Про статус створення рибоохоронного патруля по всіх областях України» заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми спостерігаємо тенденцію до зменшення тіньової частини обігу водних біоресурсів у Київській області. Мова йде про те, що збільшились вилови наших рибаків на Київському і Канівському водосховищах. На Канівському збільшення відбулось на 60%, на Київському на 30%. Якщо говорити в абсолютних цифрах, то на Канівському водосховищі плюс 186 тонн, на Київському - 585 тонн», - сказав він.

За словами Коваліва, зменшення нелегального обігу риби відбулось за рахунок ефективної роботи рибоохоронного патруля, запущеного у Київській області 16 червня цього року.

«Станом на липень місяць у нас динаміка збільшення вилову у внутнішніх водоймах, але це фактично зменшення тіньової сектору, складало близько 40%, станом на зараз треба говорити про плюс 20%. Що буде на кінець року побачимо, але однозначно буде плюс», - керівник відомства.

Для запуску рибоохоронних патрулів у всіх регіонах України необхідно 140 мільйонів - Ярема  Ковалів

Найбільшою проблемою для запуску рибоохоронних патрулів у регіонах України є фінансування для закупівлі нової техніки - на це необхідно 140 млн грн.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Однією з найбільших проблем для того, щоб запустити рибоохоронний патруль в регіонах України, є фінансування закупівлі нової техніки. Проект держбюджету на 2017 рік, який сьогодні направлено на друге читання до Верховної Ради, не передбачає виділення таких коштів», - сказав посадовець.

За його словами, для оснащення 26 територіальних управлінь рибоохоронного патруля в усіх регіонах необхідно 140 млн грн для придбання необхідного мінімуму сучасних човнів та автомобілів.

«140 млн гривень – це невелика сума в масштабі держави, особливо порівняно з фінансуванням інших правоохоронних та контролюючих органів. Проте її використання може принести дуже хороші результати в масштабах всієї галузі, для відтворення рибних запасів, для зменшення браконьєрства», - заявив голова агентства. 

Ковалів підкреслив, що фактично інвестиції у оснащення нового рибоохоронного патруля повернуться державі менше ніж за 2 роки.

Крім того, він нагадав, що в рамках Концепції реформування рибного господарства у вересні 2016 року Верховна Рада виділила 15 млн грн для оснащення Київського рибоохоронного патруля сучасною технікою. Наразі Держрибагентство закінчує тендерну процедуру закупівлі техніки через систему ProZorro.

Зупинки конкурсів у судах гальмують запуск рибних патрулів у регіонах України - Держрибагентство 

При запуску рибних патрулів в регіонах України Держрибагентство стикається із різними проблемами, серед яких зупинка конкурсів у судах та низький рівень підготовки кандидатів на посади.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Усі патрульні та керівники управлінь обираються виключно на конкурсних засадах. Конкурс ми проводимо максимально відкрито та відповідно до чинного законодавства. Разом з тим при підготовці патруля стикаємося із низкою проблем. На жаль, як і багато інших держорганів, ми зіткнулися із зупинкою конкурсів у судовому порядку”, - сказав посадовець. 

За словами Коваліва, йдеться про конкурс на посади керівників управлінь Державного агентства рибного господарства у Львівській та Херсонській областях. Мова йде про ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, якою він 31 жовтня 2016 року зупинив дію наказу Держрибагентства в частині конкурсного відбору. Також суд заборонив комісії Держрибагентства вчиняти будь-які дії та приймати будь-які рішення щодо оприлюднення результатів конкурсу та призначення на посаду осіб, що перемогли у конкурсі.

“Підставою для цього став судовий позов учасників конкурсу щодо визнання неправомірними дії Держрибагентства з призначення та проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у Державному агентстві рибного господарства, оголошеного 16 вересня 2016 року. Ми робимо все можливе для того, щоб якомога швидше завершити судовий розгляд і зупинку проведення відповідних конкурсів для того, щоб призначити тих осіб, які будуть визначені переможцями на відповідних конкурсах», - заявив голова агентства.

В рамках цієї справи 4 листопада Держрибагентство розпочало процес розблокування конкурсу у Львівській та Херсонській областях через апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду  Києва, зазначив Ковалів.

Великою проблемою при запуску рибоохоронного патруля Ковалів також назвав низький рівень підготовки кандидатів на посади начальників управлінь у деяких регіонах. 

«Жоден кандидат на посаду начальника управління рибоохоронного патруля в Кіровоградській області не зміг здати електронне тестування на знання законодавства”, - зауважив він.

Як розповів голова Держрибагентства, наразі у патрульних зарплата становить 4,5 тис. гривень, у листопаді та грудні очікується вони отримають 8-9 тис. гривень, а вже з наступного року вона становитиме щонайменше 10 тис. грн.

Ковалів звернув увагу, що наразі Держрибагентство у рамках запуску патрулів у регіонах України проводить кадрові конкурси на посади начальників управлінь у 7 областях України, а інспекторський склад шукають у 6 областях.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-