Бачити серцем, відчувати і жити... Як воно, весь час у темряві?

Бачити серцем, відчувати і жити... Як воно, весь час у темряві?

Укрінформ
11 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: “Яке воно, життя у темряві. Про потреби незрячих в Україні”. Захід  присвячений Міжнародному дню незрячих, який щорічно відзначається 13 листопада. (Зала 1)

Організатор: Громадська організація “Всеукраїнська громадська організація “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”.

Учасники:  Володимир Петровський - голова ГО “ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”, почесний працівник туризму України, ініціатор та учасник акції “Небо-для вільних” (один з 2-х осіб в світі, що отримали розряд з парашутного спорту після втрати зору);  Сергій Кириченко - адвокат, член Дніпропетровської обласної колегії адвокатів; Євгеній Клопота - заслужений працівник освіти України, доктор психологічних наук, викладач Запорізького Національного університету; Юрій Войтюк - заслужений працівник освіти України, доцент кафедри тифлопедагогіки НПУ ім. Драгоманова, голова громадської організації "Благодійний фонд допомоги вченим-інвалідам зору “Візаві”; Костянтин  Богатиренко - директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів “Добробут та Злагода”; Михайло Новосецький - заступник голови Центрального правління Українського товариства сліпих; Віктор Романюк - адвокат; Геннадій Євсев`єв - адвокат. 

Обговорювалися питання:

1. Права і свободи незрячих в Україні: теорія і практика.

2. Достатній життєвий рівень та соціальний захист інвалідів по зору в контексті українських реалій.

3. Потреби пільгового проїзду інвалідів по зору в умовах тотального фінансового зубожіння.

4. Індивідуальна мобільність осіб з інвалідністю по зору.

5. Вільний доступ інвалідів по зору до інформації.

6. Перспективи абілітації та реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями.

7. Робота та зайнятість осіб з інвалідністю по зору.

Підсумкові матеріали:

В Україні працевлаштовано понад три тисячі незрячих - УТоС

В Україні працевлаштовано понад три тисячі незрячих.

Про це повідомив заступник голови центрального правління Українського товариства сліпих Михайло Новосецький під час прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"Сьогодні в Україні працює приблизно сім тисяч людей з інвалідністю. З них три тисячі "з хвостиком" людей, які є в "Українському товаристві сліпих", - сказав Новосецький.

Водночас він наголосив на необхідності внесення змін у відповідну постанову Кабміну, які б давали можливість фінансової підтримки підприємств, які беруть на роботу людей з інвалідністю. Зокрема, нині підприємствам дуже складно зібрати документи, які дають можливість отримати підтримку від Фонду соцзахисту інвалідів.

"Просто зібрати такий пакет документів вкрай важко. Наприклад, якщо працює на підпримстві 80 інвалідів, то для отримання фіндопомоги від Фонду соцзахисту інвалідів потрібно зібрати у всіх інвалідів індивідуальні програми реабілітації. І це все для того, щоб  можна було додатково відкрити одне чи два робочі місця для інвалідів. Така процедура інколи є нездоланним бар'єром", - наголосив представник УТоС.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-