Про результати конкурсу наукових фотографій для Вікіпедії

Про результати конкурсу наукових фотографій для Вікіпедії

Укрінформ
10 листопада о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: "Конкурс наукових фотографій 2016: результати конкурсу зображень для Вікіпедії"  (Зала 1). 

Організатор: Громадська організація "Вікімедіа Україна".

Учасники: Ілля Корнійко - голова правління ГО "Вікімедіа Україна"; Олексій Болдирєв - член організаційного комітету Конкурсу наукових фотографій, біолог; Кирило Пиршев - член журі Конкурсу, біохімік.

Підсумкові матеріали:

У Києві підбили підсумки конкурсу наукових фотографій для Вікіпедії

У столиці України завершився конкурс наукових фотографій, які використовуватимуть для Вікіпедії.

Про це заявив голова правління ГО "Вікімедіа Україна" Ілля Корнійко на прес-конференції в Укрінформі.

“Сьогодні ми представляємо конкурс наукової фотографії, який почався вперше ще минулого року, тоді це був міжнародний конкурс, у якому брали участь багато країн, а цього року бере тільки Україна. Це спільний конкурс декількох організацій. Я представляю “Вікімедіа Україна” - організація, яка займається підтримкою Вікіпроектів в Україні”, - сказав Корнійко.

Він нагадав, що Вікіпедія - це один із найбільш відвідуваних ресурсів, котрий упродовж місяця відвідує десятки мільйонів людей. “Таким чином, це веде до популяризації знань, зображення можуть бути використані у дуже багатьох статтях чи наукових ілюстраціях”, - підкреслив Корнійко.

Як розповів член організаційного комітету Конкурсу наукових фотографій, біолог Олексій Болдирєв, для бажаючих взяти участь у конкурсі було представлено 6 категорій, до яких користувачі могли завантажувати на Вікісховище ті чи інші наукові зображення, зокрема: “Люди в науці”, “Мікроскопія”, “Нефотографічні зображення”, “Загальна категорія”, а також дві нові рубрики - “Астрономія” та “Живі організми”.

Зображення оцінювали за критеріями - науковість, естетика, підпис та корисність.

“Обов’язковим критерієм для наших конкурсантів була наявність якісного наукового підпису, аби наше жюрі, а в майбутньому читачі Вікіпедії могли побачити, що саме там зображено і дізнатися якусь нову наукову інформацію. Науковці в подальшому можуть використовувати ці фотографії”, - зауважив він.

Болдирєв також констатував, що конкурс загалом пройшов досить успішно, оскільки було завантажено 587 зображень від понад 100 учасників.

Урочисте нагородження переможців конкурсу відбудеться 10 листопада о 18.30 в Астрономічній обсерваторії Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-