Конкурс на посаду голови Агенції регіонального розвитку Черкаської області

Конкурс на посаду голови Агенції регіонального розвитку Черкаської області

Укрінформ
31 жовтня о 14.00 відбулася прес-конференція  на тему: "Оголошення конкурсу на посаду Голови Агенції регіонального розвитку Черкаської області".  (Зала 1)

Учасники: Ярослав Березань, перший заступник голови Черкаської ОДА; Роман Карманнік, директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Черкаської ОДА; Володимир Чеповий, президент  Української Бізнес Асоціації, в.о. директора Агенції Регіонального Розвитку Черкаської області; Віталій Ільченко, генеральний директор компанії "УКРАВІТ", член правління Агенції Регіонального Розвитку Черкаської області; Анастасія Некрасова (Швеція), компанія "Іntelligent Mindsets"; Василь Моісеєнко, перший проректор Черкаського  національного університету; Євгеній Глєбов, виконавчий директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій»; Валентин Тарасенко, Перший заступник голови Черкаської обласної ради; представники Черкаської обласної ради та ін.

Довідково: Вперше в Україні представники місцевої влади, науки, бізнесу та громадськості офіційно об'єднали партнерські зусилля заради розвитку окремого регіону.

Обов'язки Голови Агенції регіонального розвитку Черкаської області включають в себе координацію стратегічного планування та розвитку регіону;  розробки, просування та реалізації конкретних проектів в рамках обраної стратегії розвитку, включаючи забезпечення інвестицій для їх впровадження та представництво Черкащини на міжнародному рівні, залучення коштів для фінансування проектів із розвитку (міжнародні гранти, локальні та іноземні інвестиції, кредити світових фінансових та українських інституцій).

Підсумкові матеріали:

На Черкащині оголошують конкурс на посаду голови Агенції регіонального розвитку

Представники місцевої влади, науки, бізнесу та громадськості вперше в Україні офіційно об'єднали партнерські зусилля заради розвитку окремого регіону, зокрема, вони оголошують конкурс на посаду голови Агенції регіонального розвитку Черкаської області. Так, до обов'язків голови Агенції входитиме координація стратегічного планування та розвитку регіону;  розробка, просування та реалізація конкретних проектів у рамках обраної стратегії розвитку, включаючи забезпечення інвестицій для їх впровадження та представництво Черкащини на міжнародному рівні, залучення коштів для фінансування проектів із розвитку.

Про це заявив заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань на прес-конференції в Укрінформі.

"Це дуже важливо, тому що у Черкаській області прийнято стратегію розвитку до 2020 року і ця програма є тим, як повинна розвиватися Черкаська область на найближчі 4-5 років. Прописано цілі і трохи інструменти. Але все ж таки органи державної влади не достатньо мобільні і обмежені у ресурсах, тому створення такої установи, де поєдналися б інтереси усіх - і громадськості, і бізнесу, і влади - дає можливість досягти тих цілей, які прописані у Стратегії розвитку 2020", - сказав Березань.

На його переконання, обласна адміністрація зможе координувати дії усіх п'яти секторів, які виступили засновниками Агенції, що дасть можливість використовувати не лише бюджетні, але й не бюджетні ресурси по залученню інвестицій. "Саме тому ми виступили одним із ініціаторів і є співзасновниками цієї Агенції регіонального розвитку", - додав заступник голови Черкаської ОДА.

Березань також зауважив, що майбутній керівник має бути абсолютно фаховою особою і обрати його треба лише шляхом прозорого конкурсу. "Для нас дуже важливо, аби не було репутаційних ризиків і керівник установи був обраний на абсолютно прозорому конкурсі", - наголосив він.

У свою чергу, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко підкреслив, що симбіоз наукової думки, енергія підприємництва та міцне слово влади допоможуть знайти шлях розвитку регіону, яким можна йти уже сьогодні.

"Тому однозначно підтримка депутатського корпусу є, і коштами у тому числі, для початку даної процедури", - констатував Тарасенко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-