Про можливі сценарії розвитку фінансового сектору

Про можливі сценарії розвитку фінансового сектору

Укрінформ
27 жовтня о 9.30 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Негативний та позитивний сценарії розвитку фінансового сектору в світлі останніх подій довкола НБУ". (Зала 2)

Організатор: Незалежна асоціація банків України (НАБУ).

Учасники: Володимир Лавренчук, член Правління Європейської бізнес асоціації; Роман Шпек, голова Ради НАБУ; Вадим Березовик, голова правління Вектор Банк; Вікторія Страхова, експерт фінансвого ринку (модератор); Віталій Шапран, член Української спілки фінансових аналітиків; Сергій Фурса, спеціаліст відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital;  Ігор Олехов, співголова Американської торгової палати.

Підсумкові матеріали:

Голова правління Вектор банку назвав закриття банків в Україні вимушеним, але необхідним кроком

Без очищення банківської системи від ненадійних банків не було б відновлення довіри населення до банків, та як наслідок повернення вкладів.

Про це на круглому столі на тему: "Негативний та позитивний сценарії розвитку фінансового сектору в світлі останніх подій довкола НБУ" сказав голова правління Вектор Банку Вадим Березовик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Порібно розуміти, що більше 80 банків довелось закрити адже вони не мали фінансової перспективи, не мали капіталу та «проїли» депозити фізичних осіб та компаній, тому ці банки потрібно було вивести з ринку, тому що вони надавали негативний імідж банківській системі і відповідно коли клієнти втрачаюь довіру до банківської системи, то тоді відповідно й відсутній приток вкладів. І як наслідок, не буде економічного розвитку, тому що не буде за рахунок чого кредитувати економіку", - сказав Березовик.

З його слів, період очищення банківської системи був складним, тому що з ринку йшли  не тільки дрібні банки, а й великі фінустанови, які мали серйозну репутацію і довгу історію розвитку.

«Однак, це потрібно було зробити. Ми зараз маємо повернення довіри до банківської системи, ми маємо повернення вкладів і це завдяки тому, що існує програма щодо банківського очищення», - наголосив Березовик.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-