Українські трудові мігранти. Як легально працевлаштуватись?

Українські трудові мігранти. Як легально працевлаштуватись?

Укрінформ
7 жовтня о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: "Підписання Меморандуму про співробітництво між Громадською організацією "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" та Польсько-Українською господарчою палатою". (Зала 1)

Організатор: ГО "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування".

Учасники: Яцек Пєхота - голова Польсько-Української господарчої палати, екс-міністр економіки Польщі; Олег Дубіш - член керівництва і Повноважний представник  Асоціації ENEIA в Україні, Віце-Президент Польсько-Української Господарчої Палати; Василь Воскобойник - президент ГО "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування".

Довідково. Сьогодні, коли потік українських трудових мігрантів кинувся до Польщі, дуже важливо дати можливість цим людям не стати жертвою шахраїв і мати можливість спокійно працювати. За різними оцінками, в тому числі і польського уряду, в цій країні вже працює від 700 тис. До 1 мільйона українців і ця кількість постійно збільшується. На сьогоднішній день, за даними соцопитувань, кожен п'ятий українець хоче виїхати на роботу за кордон. Але ми бачимо, що більшість з них не знає найпростіших правил, яких потрібно дотримуватися, щоб не стати жертвою шахраїв, які контролюють, за нашими даними, близько 90% ринку міжнародного працевлаштування в Україні. Разом з нашими польськими колегами ми будемо допомагати українцям знайти легальну роботу за кордоном.

Підсумкові матеріали:

Більше половини польських роботодавців зацікавлена в українських працівниках, - Польсько-українська господарча палата

Польща зацікавлена в українських працівниках, оскільки в польських фірмах є певний кадровий дефіцит. Загалом, близько 60% польських роботодавців зацікавлені саме в українській робочій силі.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Підписання Меморандуму про співробітництво між ГО "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" та Польсько-українською господарчою палатою" сказав голова Польсько-української господарчої палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота, повідомляє кореспондент агенства.

"Причиною пошуку працівників в Україні є кадровий дефіцит польських фірм. Біля 60% польських роботодавців дивляться на Україну. А факт, що українців можна брати на роботу на гірших вимогах, є важливим тільки для 20% польських роботодавців", - сказав Пєхота.  

Він зазначив, що польські роботодавці дуже задоволенні українськими працівниками і відмічають, що саме українські працівники розглядають роботу в Польщі на довготерміновий період, а не в якості перехідної країни, з якої далі можна емігрувати до Західної Європи.

Зі слів голови Польсько-української господарчої палати, ще в 2012 році польські роботодавці видали 250 тисяч так званих "посвідок", тобто документів, які дають підставу для роботи в Польщі.

"В той час 52% - це були запрошення для українців. Вже у 2015 таких посвідок було видано біля 800 тисяч з яких понад 77% - запрошення для українських працівників", - зазначив Пєхота.

Він також додав, що не дивлячись на такі статистичні дані, в реальності картина дещо інша. Якщо порівняти кількість таких дозволів на роботу і кількість виданих віз для роботи в Польщі, а саме те, що на 800 тисяч дозволів було видано лише 500 тисяч віз на роботу, то це "говорить про те, що ми маємо ситуацію з ринком фальшивих посвідок".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-