СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна

СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна

Укрінформ
5 жовтня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна". (Зала 1)

Організатори: Міністерство юстиції України, ДП «СЕТАМ».

Учасники: Сергій Петухов - заступник Міністра юстиції України; Віктор Вишньов - генеральний директор ДП “СЕТАМ”;  Ігор Гордієнко - в.о. заступника директора ДП «НЕК «Укренерго».

Під час зустрічі керівництво державного підприємства прозвітувало про нові напрямки роботи «СЕТАМ» з метою збільшення кількості проданих активів через електронний торгівельний майданчик й наповнення державного бюджету.

Зокрема:

 - СЕТАМ - інструмент для прозорої реалізації надлишкового майна державних підприємст. Співпраця з «Укренерго».

 - Розпочато добровільну реалізацію майна фізичних та юридичних осіб.

 - Співпраця з Фондом державного майна України. Початок торгівлі об'єктами «малої приватизації».

 - Розширення списку комерційних банків-партнерів, які продають свої непрофільні активи з балансу через його торгівельний майданчик.

 - Співпраця з органам місцевого самоврядування.

Довідково. СЕТАМ (cистема електронних торгів арештованим майном) - це прозорий, простий та ефективний засіб реалізації арештованого майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Підсумкові матеріали:

“Укренерго” на перших торгах в рамках співпраці з “СЕТАМ” отримало від продажу лоту на 42,5% більше від оціночної вартості

В рамках співпраці з системою електронних торгів арештованим майном “СЕТАМ” ДП"НЕК "Укренерго" на перших торгах отримало від реалізації лоту на 42,5% більше від оціночної вартості.

Про це в Укрінформі на прес-конференції: "СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна" заявив в.о. заступника директора «Укренерго» Ігор Гордієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми прийняли рішення централізувати продажі і знайшли аукціонний майданчик СЕТАМ. Швидко відписали договір і 30 вересня, за тиждень, провели перший аукціон по прискореній процедурі. Результаті аукціону - збільшення ціни реалізації від оціночної вартості на 42,5%. Це додаткові кошти для нашого підприємства. Ми будемо продовжувати співпрацю”, - сказав він.

За словами Гордієнко до кінця цього року у планах “Укренерго” виставляти ще декілька лотів з металобрухтом на аукціонну торгівлю.

“Сума невелика - 12-15 млн гривень, але ми сподіваємось на ефективність цих продажів”, - зауважив в.о. заступника директора.

На наступний рік крім металобрухту, держпідприємство розпочне виставляти на аукціонні тори зворотні матеріали (обладнання яке було у використанні, але вийшло з ладу, або не потрібне підприємству) та нерухомість.

“Ці суми уже більші - це десь 100-150 млн гривень. При такому ефекті - 42,5%, це дуже значна сума для державного підприємства, тому ми раді такому співробітництву”, - зазначив Гордієнко.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року ДП “СЕТАМ” підписало договір про співпрацю з організації продажу активів із ДП “Національна енергетична компанія  “Укренерго”. За останні роки в “Укренерго” накопичилось багато активів, які можна продати й отримати додаткові обігові кошти для фінансування потреб компанії. До сьогодні їх продаж був складний та зрегульований. Від так "Укренерго" сподівається, що співпраця з СЕТАМ дасть енергетикам можливість продавати свої активи просто, швидко, відкрито та ефективно.

Довідка. СЕТАМ - система електронних торгів арештованим майном. Система працює на всій території України з 2014 року.

ДП «СЕТАМ» на сьогодні продав активів на 1,34 млрд гривень

Держпідприємство з реалізації арештованого майна «СЕТАМ» на сьогодні продав активів на 1,34 млрд гривень, а до кінця року сподівається, що ця сума зросте до 2 млрд гривень.

Про це в Укрінформі на прес-конференції: "СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна" заявив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми на сьогоднішній день маємо суму реалізації активів на рівні 1,344 млрд гривень. Сподіваємось до кінця 2016 року зможемо прозвітувати про досягнення цифри у 2 млрд гривень. Нами було продано 6,5 тисяч лотів за ціною вищою за початкову, з 11 тисяч лотів всього. Більше половини лотів продається зі зростанням ціни. Середній рівень підняття ціни складає 26%», - сказав він.

Крім того, за словами гендиректора, підприємство “СЕТАМ” заключило договори про співпрацю з НБУ та рядом комерційних банків.

“Ми рухаємось в напрямку організації співпраці з комерційними банками. Вже укладено угоди з Національним банком України, з недержавним пенсійним фондом Нацбанку. Крім того, серед комерційних банків нашими партнерами вже є “ПУМБ”, “Банк Кредит Дніпро” та “БМ Банк”, - зазначив він.

Нагадаємо, ДП СЕТАМ - система електронних торгів арештованим майном. Система працює на всій території України з 2014 року.

СЕТАМ розпочав продаж через свої майданчики арештованих земельних ділянок

Від сьогодні, 5 жовтня, ДП «СЕТАМ» - cистема електронних торгів арештованим майном розпочинає продаж через аукціони арештованих в Україні земельних ділянок.

Про це на прес-конференції в Укрінформі "СЕТАМ освоює нові сфери реалізації майна" заявив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні вступив в силу Закону України «Про виконавче впровадження» і у нас відкривається новий напрям реалізації - це реалізація арештованих земельних ділянок. З сьогоднішнього дня всі земельні ділянки, які були арештовані державними виконавцями можуть бути виставлені на продаж, за винятком земель сільськогосподарського призначення, які знаходяться під мораторієм”, - сказав він.

За словами Вишньова, лише по місту Києву є близько 300 арештованих земельних ділянок.

Як розповів гендиректор підприємства, 14 вересня “СЕТАМ” отримало акридитацію у Фонді державного майна України і у планах співпрацювати з Фондом в рамках реалізації об’єктів малої приватизації.

“Ми отримали повну акридитацію, тобто можливість проведення буяь-яких публічних торгів у Фонді держмайна. Так як ми зосереджуємо увагу на електонних торгах, тут ми будемо співпрацювати в рамках реалізації об’єктів малої приватизації. Це специфічна категорія об’єктів, які не увійшли до широкомаштабної приватизації, яку проводить Фонд держмайна, втім дані об’єкти находяться у державній власностіі потребують подальшого продажу”, - зазначив він.

Ще одним новим напрямом співпраці “СЕТАМ” буде спвпраця з  органами місцевого самоврядування.

“Інструмент, який був запропонований ДП “Укренерго” буде трансформований для надання послуг з реалізації надлишкового, або непрофільного майна органам місцевого самоврядування. Крім того, можна буде продавати не тільки фізичні активи, а й права, зокрема оренди, користування тощо”, - відзначив Вишньов.

Також ситема реалізації арештованих активів нещодавно запустила добровільний продаж майна юридичних та фізичних осіб.

“Вже перші лоти знаходятьсу у системі, це обєкти нерухомості, які будуть тогруватися в середині жовтня, це перші квартири, земельні діялнки. Зазначу, що наш формат співпраці - це отримання винагороди тільки за вдалі торги”, - сказав генеральний директор держпідприємства.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року ДП “СЕТАМ” підписало договір про співпрацю з організації продажу активів із ДП “Національна енергетична компанія “Укренерго”. В рамках угоди компанія «Укренерго» розпочала реалізовувати свої невикористовувані надлишкові активи.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-