Традиційна сім'я через призму православ'я

Традиційна сім'я через призму православ'я

Укрінформ
30 вересня о 13.30 відбулася прес-конференція на тему: "Традиційна сім'я через призму православ'я. Свобода совісті, свобода віросподівання в Україні". (Зала 1)

Організатор: ВГО "Союз Православних Жінок".

Учасники: Ольга Коваленко, голова правління ВГО "Союз Православних Жінок"; Тетяна Таран, голова ГО "Людина ХХI століття", протоієрей Аліксій Родіонов.

Підсумкові матеріали:

"Спілка православних жінок" має намір подати позов у МВС і ОБСЄ за спробу зриву в Конотопі свого форуму  

ВГО "Спілка православних жінок" подасть позов у МВС і ОБСЄ за спробу зриву радикалами 22 вересня в Конотопі свого форуму, присвяченого "Сім'ї і суспільству".

Про це заявила голова правління цієї організації Ольга Коваленко на прес-конференції в Укрінформі.  

"Зараз, коли питання сім'ї стоїть дуже гостро, ми вирішили провести форум на підтримку традиційної сім'ї в Конотопсько-Глухівській єпархії. Закінчилося це тим, що ми приїхали в Конотоп - 250 осіб зал, повісили банер, приготували апаратуру. Але там нас уже чекали - радикали, проплачені, підготовлені (заявивши це, вона, втім, нічим це не довела - авт.). У результаті закінчилося тим, що приїхали спецслужби, органи МВС. Дуже було боляче і прикро, коли вони сказали, що був дзвінок, що будівлю заміновано. Безумовно, довелося вивести людей із залу", - сказала Коваленко.

За її словами, агресія людей, які намагалися зірвати захід, по відношенню до жінок і священнослужителів "була дикою і незрозумілою".

"Спілка проводить форуми по різних українських містах протягом 6 років... Але в жодному місті - у Львові, Одесі, Дніпропетровську - ніколи такого не було. Скажу вам чому - тому що мер Конотопа належить до радикалів, до "Свободи". Вони шукали привід, за що зачепитися, коли люди стояли на вулиці, агресивно поводилися по відношенню до священнослужителів. Вони говорили, що це сепаратистський шабаш. Те, що відбувалося протягом двох годин, важко передати", - обурилася голова громадської організації.

У результаті, як виявилося, форум все-таки провели - в кафедральному храмі Всіх Святих. "Але до вечора стояла пожежна машина, до темряви стояла міліція, тому що боялися нашого повернення в запланований зал", - додала Коваленко.

Вона аргументувала при цьому, що було порушене право на свободу віросповідання, не було ніякої законної підстави перешкоджати заходу, "присвяченому просто сім'ї, не присвяченому ніякій політиці", тим паче, що проводила його громадська організація, яка має право на проведення своїх заходів "на будь-якій території" України.

"Цей виступ я прошу вважати відкритою заявою в МВС і в ОБСЄ", - наголосила Коваленко.

При цьому вона уточнила, що поки що жодних позовів її організація не подавала, а лише склала протоколи про те, що сталося.

"Зараз ми обов'язково подамо в усі інстанції - в правоохоронні органи, в ОБСЄ. Надішлемо відкритий лист у Кабмін, можливо, і президентові. Якщо це не буде почуто ОБСЄ, мі надамо матеріали, відео і фото", - сказала громадський діяч.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-