Другий фронт. Як артисти-патріоти відвойовують Україну

Другий фронт. Як артисти-патріоти відвойовують Україну

Укрінформ
28 вересня о 14.15 відбулася прес-конференція Громадської спілки "Творче патріотичне об`єднання "Музичний батальйон" на тему: "Другий фронт. Як артисти-патріоти відвойовують Україну". (Зала 1)

Головна місія ТПО "Музичний батальйон" - гуманітарними засобами донести до свідомості населення природню належність до культурної і політичної сфери української держави та українського народу, а також надати культурно-духовну підтримку військовослужбовцям вітчизняних силових відомств.

Спікери: Валерій Суботін, виконавчий директор ГС "Творче патріотичне об'єднання "Музичний батальйон"; Сергій Василюк, український музикант, фронтмен музичного гурту "Тінь Сонця", член "МузБату"; Олександр Ярмола, український музикант, лідер музичного гурту "Гайдамаки", член "МузБату".

Обговорюватимуться питання:

1. Як проводиться суспільно-інформаційна робота з населенням прикордонних та багатонаціональних регіонів України недержавними суб'єктами?

2. Який досвід проведення культурно-масових заходів національно-патріотичного спрямування у прикордонних регіонах отримало ТПО "Музичний батальйон" (на прикладі фестивалю "Дунайська Січ")?

3. Які інструменти використовує волонтерське об'єднання задля збереження національної пам'яті українських регіонів?

Довідково. Громадська спілка "Творче патріотичне об`єднання "Музичний батальйон" (далі МузБат) - об'єднання українських музикантів, митців-патріотів, які борються з ворожою окупацією інформаційно-культурного простору нашої Батьківщини; забезпечують духовну підтримку українського війська, жителів прифронтових територій та окремих регіонів України, де стан розвитку національної культури потребує особливої уваги. Свою діяльність МузБат розпочав у січні 2015 року за ініціативою громадських діячів та артистів-патріотів. З 14 квітня 2016 року МузБат є офіційно зареєстрованим громадським об`єднанням.

Фестиваль "Дунайська Січ" - некомерційний музичний захід патріотичного спрямування, який супроводжується виступами українських виконавців у містечках південно-західної частини Одеської області, у військових частинах Державної прикордонної служби та Збройних сил України. Проводиться щорічно з 2014 року у м. Ізмаїл Одеської області.

Акредитація ЗМІ до 27.09.2016, 18:30 -  illiaskyr@gmail.com  або за телефоном (063) 206 48 76.

Підсумкові матеріали:

Українська рок-музика зазвучить на фестивалі в Ізмаїлі  1-2 жовтня

1 та 2 жовтня "Музичний Батальйон" проведе 3-ій Благодійний фестиваль української рок-музики "Дунайська Січ" в місті Ізмаїл на Одещині.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі Громадської спілки "Творче патріотичне об'єднання "Музичний батальйон" на тему: "Другий фронт. Як артисти-патріоти відвойовують Україну" розповів автор-виконавець та постійний ведучий фестивалю "Дунайська Січ" Сергій Файфура.

"Втретє ми проводимо фестиваль "Дунайська Січ". І якраз на базі першого фестивалю, який проводили ми в 2014 році, і виникла ідея створення "Музичного батальйону". В мирні часи не було такої назви і діяльності, але "Музичний батальйон" зараз виконує функцію потужного об’єднання, мистецького і бойового, адже сьогодні українська пісня - це не лише розвага, це зброя", - сказав Файфура.

На фестивалі виступлять, зокрема, "Воплі Відоплясова", "Тінь Сонця", "Гайдамаки", "ТаРута", "Очеретяний кіт" та інші вітчизняні виконавці.

Водночас, як зазначив виконавчий директор ГС "Творче патріотичне об'єднання "Музичний батальйон" Валерій Суботін, головною місією "МузБату" є надати культурно-духовну підтримку військовослужбовцям, а також донести до свідомості населення українську культуру.

"Музичний батальйон" - це творче патріотичне об’єднання, яке вже другий рік поспіль під своїм прапором запрошує музикантів у ті регіонів України, де потребує уваги українська культура, традиції, мова. Таким чином ми несемо до громади все те, що є складовою українського патріотизму. Географія "Музичного батальйону досить широка. Ми працюємо в різних напрямках, основне - це робота в прифронтових населених пунктах, де ми виступаємо з концертами. Другий напрямок роботи - це військові колективи, виступаємо і перед тими, хто на передовій, на фронті", - зазначив Суботін.

Громадська спілка «Творче патріотичне об`єднання «Музичний батальйон» (далі МузБат) - об'єднання українських музикантів, митців-патріотів, які борються з ворожою окупацією інформаційно-культурного простору нашої Батьківщини; забезпечують духовну підтримку українського війська, жителів прифронтових територій та окремих регіонів України, де стан розвитку національної культури потребує особливої уваги. Свою діяльність МузБат розпочав у січні 2015 року з ініціативи громадських діячів та артистів-патріотів. З 14 квітня 2016 року МузБат є офіційно зареєстрованим громадським об`єднанням.

Фестиваль «Дунайська Січ» - некомерційний музичний захід патріотичного спрямування, що супроводжується виступами українських виконавців у містечках південно-західної частини Одеської області, у військових частинах Державної прикордонної служби та Збройних сил України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-