Ризики та переваги бюджету-2017

Ризики та переваги бюджету-2017

Укрінформ
27 вересня о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: "Ризики та переваги бюджету-2017". (Зала 1)

Організатор: Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України.

Учасники: Віктор Мазярчук - керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВРУ; Анна Лачихіна - менеджер з комунікацій Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВРУ.

Підсумкові матеріали:

В ОФЕА вважають, що у проекті бюджету-2017 є ризик недоотримання надходжень

В Офісі з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді вважають, що у проекті бюджету на 2017 рік основним ризиком є недоотримання 5% надходжень.

Про це заявив керівник Офісу Віктор Мазярчук на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"У нас є кричущі застереження в частині того, що є велика ймовірність невиконання планових бюджетних показників. Стосовно коштів НБУ, то закладений показник - 41 млрд грн, при тому що на минулому тижні голова НБУ заявила, що на наступний рік планують перерахувати не більше 31,2 млрд. Тобто, завищений показник орієнтовно на 10 млрд, що серйозно може підірвати наступний бюджет", - сказав Мазярчук.

Крім того, за його словами, також виникає ризик недоотримання коштів від спецконфіскації у розмірі 10,5 млрд грн.

"В наступному році передбачається збільшення надходжень від спецконфіскації до 10,5 млрд. Враховуючи те, що не прийнято законодавство, а також враховуючи той факт, що є ризики того, що коштів у розмірі 40 млрд грн, про які зазначає Прем'єр-міністр і які заблоковані на рахунках банків, немає, оскільки вони вже заблоковані давно і з даними коштами й активами могли бути різні маніпуляції, - тому в даній частині ми теж бачимо ризик невиконання надходжень", - наголосив Мазярчук.

За його словами, ще одним вектором недонадходжень можуть бути кошти від приватизації, які закладені у розмірі 17 млрд гривень. Свою думку він обгрунтував тим, що реальні надходження  від приватизації досі були набагато менші: в 2013 році це було 1,5 млрд грн, в 2014-му - 0,5 млрд грн, в 2015-му - близько 200 млн грн, а в 2016-му - менше 100 млн грн.

"Тому існує велика ймовірність того, що план по надходженнях не буде виконано. Якщо скласти всі ці три джерела, то орієнтовно виходить 37 млрд грн, тобто 5% бюджету може бути непрофінансовано в наступному році", - підсумував керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВР.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-