Вони не чують нас. А ми їх?

Вони не чують нас. А ми їх?

Укрінформ
26 вересня о 14:30 відбулася прес-конференція щодо  проблем фінансування програм реабілітації та соціального адаптування осіб з вадами слуху та їх потреб. (Зала  1)

Організатор: ГО "Зростаймо здорові".

Учасники: Микола Кулеба, Максим Терьошин, Катерина Блюдо, Вікторія Гербич, Тетяна Кулакова, Ірина Лисенко, Світлана Ковчан, Наталя Мокрій.

Підсумкові матеріали:

Батьки вимагають відновити фінансування програм протезування глухих дітей в Україні

Батьки дітей з вадами слуху вимагають відновити в Україні державне фінансування програм кохлеарної імплантації.

Про це заявила Ірина Лисенко на прес-конференції в Укрінформі щодо проблем фінансування програм реабілітації та соціального адаптування осіб з вадами слуху та їх потреб.

“Ми б хотіли, аби програми щодо слухопротезування дітей у ранньому віці у нашій країні продовжувалися, оскільки вони успішно реалізовувалися до 2013 року. Але останнього року фінансування не виділялося. Ми хотіли звернутися, аби це фінансування поновилося”, - сказала вона.

За словами Лисенко, згідно останніх даних, в Україні на кожну 1 тис. новонароджених дітей одне немовля народжується з вродженими вадами слуху, ще одне набуває такої вади до 1 року. А якщо дитині встановити кохлеарний імплант у ранньому віці, то у подальшому такі діти навчаються не у спеціальних, а загальноосвітніх школах. Однак, така імплантація дуже коштовна, тому потребує державної підтримки. До прикладу, у Європі супровід таких операцій здійснюється на державному рівні.

Лисенко також поінформувала, що спілка батьків дітей з вадами слуху періодично проводить акції протесту, зокрема, сьогодні відбувся мітинг під Міністерством фінансів, під час якого міністру О.Данилюку передали лист-клопотання з питаннями щодо фінансування програми кохлеарної імплантації у 2016 році.

“Нас також турбує соціальний захист дітей з вадами слуху під час вступних кампаній до вишів”, - підкреслила вона.

У свою чергу, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба зауважив, що цьогоріч на кохлеарну імплантацію у держбюджеті було закладено 4 млн грн, але їх виявилося недостатньо. На черзі наразі для такого протезування 278 дітей.

“Разом з народним депутатом Марією Іоновою ми ініціювали проведення робочої групи. Я розмовляв з міністром фінансів та виконуючим обов’язки міністра охорони здоров’я. Вони мені пообіцяли, що до кінця цього року до цих 4 млн буде додатково виділено ще як мінімум 40 млн”, - наголосив Кулеба.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-