Про проект “Дні відкритих презентацій громадських практик”

Про проект “Дні відкритих презентацій громадських практик”

Укрінформ
26 вересня о 10.00 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Дні відкритих презентацій громадських практик”. (Зала 2)

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Учасники: Марина Хонда, директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Любов Паливода, президент БФ “Творчий центр ТЦК”; Володимир Купрій, виконавчий директор БФ “Творчий центр ТЦК”; Костянтин Шаповалов, голова ВГО “Спілка християнських письменників України”;  Ірина Рєзнікова, голова правозахисної організації жінок-переселенок “Воля до життя”; Лариса Заливна, член правозахисної організації жінок-переселенок “Воля до життя”; Віктор Галета, в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Обговорювалися теми:

1. Презентація результатів діяльності Благодійного фонду “Творчий центр ТЦК”.

2. Презентація кращих проектів, ініційованих Всеукраїнською громадською організацією “Спілка християнських письменників України”.

3. Внутрішньо-переміщені особи: хто ми і як плануємо майбутнє.

Довідково. Формування консолідованої взаємодії влади й громади потребує постійного суспільного діалогу на засадах відкритості і прозорості. Для побудови такого діалогу Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації розпочав підготовку проекту "Дні відкритих презентацій громадських практик" за підтримки ІА “Укрінформ”.

Підсумкові матеріали:

У КМДА готують нову програму розвитку громадянського суспільства

Столична влада готує нову програму розвитку громадянського суспільства, яка передбачена на три роки і має на меті запровадження конкурсу фінансування проектів кращих громадських організацій.

Про це на засіданні круглого столу в Укрінформі повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

"Ми зараз пишемо нову програму розвитку громадянського суспільства. Ми її презентували на координаційній раді, тепер очікуємо пропозиції від громадськості. Ми передбачаємо запровадження конкурсу фінансування проектів кращих громадських організацій на конкурсній основі, визначення найкращих громадських організацій за результатами року", - сказала Хонда.

Вона зазначила, що також у Києві планується запровадити щорічний форум громадських організацій. "Ми вважаємо, що при реєстрації в місті Київ більше 17 тисяч організацій, вивести найбільш активних, визначити кількість волонтерів, визначити серйозні громадські організації, які працюють саме на результат, для киян дуже важко. Тому ми вважаємо, що такими методами, як круглі столи, презентації, конкурси ми зможемо більш ефективно співпрацювати з громадськими організаціями", - зауважила вона.

За її словами, формування консолідованої взаємодії влади й громади потребує постійного суспільного діалогу на засадах відкритості і прозорості. Для побудови такого діалогу Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації розпочав підготовку проекту "Дні відкритих презентацій громадських практик" за підтримки ІА "Укрінформ".

"Ми запропонували громадським організаціям надавати презентацію своєї діяльністю. У Києві дуже велика кількість громадських організацій зареєстрована, велика кількість, які працюють в різних напрямках, але єдиної площадки, що давала б можливість робити презентації своєї діяльності, не було. І ми спробуємо на базі Укрінформу такі публічні зустрічі проводити", - сказала Хонда.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-