Про ситуацію на КПВВ в зоні АТО та міжнародні змагання кінологів

Про ситуацію на КПВВ в зоні АТО та міжнародні змагання кінологів

Укрінформ
15 вересня о 13.00 відбувся брифінг на тему: "Про ситуацію на КПВВ в зоні АТО та міжнародні змагання кінологів на базі Кінологічного центру ДПСУ". (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Українсько-російський кордон облаштований лише на 12%, бо є проблеми з фінансуванням — Слободян

Державна прикордонна служба України через брак коштів змогла облаштувати лише 12% кордону у рамках реалізації проекту інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону, районів, прилеглих до зони АТО  та адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

«На даний момент облаштовано близько 12% українсько-російського кордону від загального обсягу робіт, який потрібно зробити. У Харківській області це 47%, у Чернігівській — 46%», - сказав Слободян.

За його словами, нині є серйозні проблеми із фінансуванням проекту. Загалом передбачалося, що упродовж 3 років на нього буде витрачено 4 млрд 19 млн 500 тис. грн. У 2015 році від цієї суми з бюджету прикордонники мали отримати 25%, але отримали 10%. У 2016 році від цієї суми мало надійти 30%, але фінансування складає лише 5%. «На даний момент фінансування мало складати понад 50%, але воно складає 15% від загальної вартості робіт», - додав помічник голови ДПСУ.

Слободян нагадав, що це перший проект щодо інженерного облаштування українсько-російського кордону за період новітньої історії України. Впродовж попередніх років ця ділянка залишалася практично повністю незахищеною. Необхідність укріплення кордону продиктована російської агресією проти України.

«Сьогодні інженерним облаштуванням кордону з РФ займаються практично всі країни — її сусіди, які сповідують демократичні цінності», - наголосив Слободян.

Він відзначив, що особливо активно за цю роботу узялися країни Балтії. «Проекти інженерного облаштування кордону, які вони реалізовують, дуже схожі на наші», - додав прес-секретар.

За його словами, наприклад, Естонія зараз облаштовує 92 км сухопутного кордону із Росією, проект дуже схожий на український — це кілька смуг інженерних та технічних засобів, розрахований він на чотири роки та коштує 70 млн євро (понад 2 млрд грн). "А Польща облаштовує 230 км кордону і на це виділено 4 млн євро (близько 116 млн грн)», - додав Слободян.

За тиждень прикордонники зафіксували 28 ворожих безпілотників та сім вертольотів - Слободян

З 8 вересня прикордонники на лінії зіткнення зафіксували 28 безпілотних літальних апаратів.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"В смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень з 8 вересня українські військові зафіксували 28 безпілотних літальних апаратів, які використовуються терористами", - сказав Слободян.

Крім того, на адмінмежі із Кримом прикордонники помітили проліт семи російських вертольотів Мі-8 та Мі-24.

Слободян додав, що за тиждень прикордонники виявили 23 транспортні засоби, якими порушники намагалися провезти вантажі поза КПВВ на суму майже 900 тис. грн.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-