Проект біля станції

Проект біля станції "Героїв Дніпра": міфи та спекуляції

Укрінформ
12 вересня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Розвиток міста в умовах політичного рейдерства. Проект біля станції "Героїв Дніпра": міфи та спекуляції". (Зала 1)

Учасники: Володимир Градісов, директор ТОВ "Мегалайн Інжиніринг"; Віктор Каменев, директор  ТОВ "БІП-ПМ"; Юрій Саклаков, начальник дільниці ПрАТ "Метробуд"; Віктор Брагінський КП "Київський метрополітен"; Віктор Вигівський, заступник головного інженера КП "Київський метрополітен".

Підсумкові матеріали:

Директор метрополітену запевняє, що будівництво над метро "Героїв Дніпра" є законним і не впливає на безпеку пасажирів

Об’єкт на станції метро "Героїв Дніпра", де ведеться будівництво торгово-розважального центру, має усі необхідні дозвільні документи.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив директор КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

"Що стосується інформації про відсутність дозвільних документів. Основною задачею метрополітену є забезпечення безпечного перевезення пасажирів, і жодне будівництво ні в технічній зоні метрополітену, ні над станціями і над тунелями недопустиме без наявності відповідних документів, виданих відповідними організаціями. Тобто це безпосередньо дозвіл на виконання будівельних робіт Державної архітектурно-будівельної інспекції України, він у нас є, без нього не проводились би жодні роботи. Також експертний звіт щодо розгляду проекту документації, утверджений Укрдержбудекспертизою, цей документ також у нас є", - сказав Брагінський.

 За його словами, даний об’єкт, на якому ведуться будівельні роботи, не входить до компетенції метрополітену. "Ще в 2003 році місто провело інвестиційний конкурс, де визначив переможця і в 2007 році інвестору була виділена земля. Даний проект не ноу-хау для міста і для метрополітену, а тим більше для забудовника. Такі проекти були реалізовані в Києві наприклад "Dream Town", який будувався не в технічній зоні метрополітену, а будувався виключно над тунелем", - зауважив Брагінський.

Зокрема, директор метрополітену наголосив, що будівництво проводиться у відповідності до вимог метрополітену та правил пожежної безпеки.

"Звичайно, є додаткові вимоги для проведення таких робіт. Ці вимоги були виконані як при будівництві "Dream Town", тобто хімічне укріплення тунелів, станцій. І це вже було виконано на "Героїв Дніпра", тобто проведено хімічне укріплення станцій і тунелів", - сказав він.

Брагінський підкреслив, що метрополітен працює у звичному режимі, а інвестиційний проект біля станції "Героїв Дніпра" не впливає на безпеку пасажирів.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня на станції "Героїв Дніпра", над якою будують ТРЦ "Oasis Kyiv", було пошкоджено склепіння. Наразі руйнування у метрополітені відремонтували.

Забудовники на метро "Героїв Дніпра" запевнили, що через будівництво станція не обвалиться

Директор ТОВ "Мегалайн Інжиніринг" Володимир Градісов запевнив, що обвалу через будівництво триповерхового торгово-розважального центру над станцією "Героїв Дніпра" не відбудеться.

Про це він повідомив під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Розвиток міста в умовах політичного рейдерства. Проект біля станції "Героїв Дніпра": міфи та спекуляції".

"Станція обвалитися не може. Тобто за теоретичними і практичними розрахунками досвід показує, що станція зруйнуватися не може. Жодних робіт над самою станцією ми не виконуємо. Палі розташовані на відстані 2,5-3 метри від станції. На етапі підготовчих робіт нашою компанією був здійснений процес хімічного закріплення грунтів, який вже відсік станцію від місця проведення даних робіт", - сказав Градісов .

Він зазначив, що ті палі, які ідуть в уздовж лінії самої станції, "ще більше укріплять саму станцію і ніякої загрози обвалу не існує".

Зокрема, директор КП "Київський Метрополітен" Віктор Брагінський прокоментував ситуацію з тріщинами на станції "Героїв Дніпра" і зазначив, що на багатьох станціях підземки є тріщини, "тому що це складна інженерна технічна споруда, і відповідно можуть бути деформації".

За словами Брагінського, після завершення будівництва ТРЦ, забудовник відремонтує станцію.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-