Реформа міжнародного права - ключ до порятунку України?

Реформа міжнародного права - ключ до порятунку України?

Укрінформ
12 вересня об 11.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Чи врятує Україну реформування міжнародного права?". (Зала 2)

Організатори: Інформаційне агентство "Олігарх" та  ГО "Агентство журналістських досліджень".

Учасники: Валентин Гладких, кандидат філософських наук, політолог-міжнародник; Руслан Старовойтенко, експерт Українського інституту дослідження екстремізму; Дмитро Левусь, директор Центру суспільних досліджень "Український меридіан"; Олег Лісний, координатор міжнародних проектів Аналітичного центру "Політика"; Сергій Гармаш, директор центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, головний редактор інтернет-видання "Острів"; Ганна Тимчук, голова правління ГО "Центр військово-політичних  досліджень" (проект Інформаційний Спротив); Іван Окара, правозахисник, адвокат; Сергій Кузін, головний редактор Інформаційного агентства "Олігарх"; Антон Подлуцький, віце-президент Агентства журналістських досліджень; Руслан Брящей, співробітник Відділу науково-методичного забезпечення участі прокурора у кримінальному впровадженні Національної Академії прокуратури України; Олексій Турган, заступник директора центру суспільних досліджень "Український меридіан".

Довідково. В рамках заходу презентація ініціативи міжнародної громадської організації, яка спрямована на досягнення миру та припинення війн.

Підсумкові матеріали:

В Академії прокуратури вважають, що "ЛНР" та "ДНР" потрібно визнати терористичними організаціями

Самопроголошені  "ДНР" та "ЛНР" необхідно визнати терористичними організаціями на законодавчому рівні, аби таким чином полегшити роботу правоохоронців під час притягнення до відповідальності їх учасників.

Відповідну думку під час "круглого столу" в Укрінформі "Чи врятує Україну реформування міжнародного права?" висловив  співробітник відділу науково-методичного забезпечення участі прокурора у кримінальному провадженні Національної академії прокуратури України Руслан Брящей.

"На сьогоднішній день дуже важко притягнути до відповідальності осіб, які звинувачуються у терористичній діяльності, оскільки зараз на законодавчому рівні ні "ЛНР", ні "ДНР" не визнані терористичними організаціями", - зазначив він.

За словами Брящея, через прогалини в законодавсті, наразі  прокурорам доводиться виконувати складну роботу, аби довести в суді, що учасники "ДНР"  чи "ЛНР" злочинці. У таких справах прокурори намагаються довести факти вчинення злочинів, що зробити дуже складно, оскільки вони скоюються на непідконтрольній Україні території.

Крім того, він констатував проблеми правоохоронців під час притягнення до відповідальності злочинців, які втекли до Криму: "Там переховується чимало злочинців і ми не оголошуємо їх у міжнародний розшук через те, що вважаємо цю територією своєю,  але, тим не менше, територіальних важелів впливу у нашої правоохоронної системи там немає".

Науковець також вважає недоліком непроголошення українською владою відкритої війни з Російською Федерацією. "Світове співтовариство не може реагувати на агресію стосовно України, тому що ми самі говоримо, що у нас відбувається АТО, а не військова агресія стосовно нашої держави", - зазначив Брящей. Водночас він відзначив досягнення української дипломатії та персонально постійного представника України в ООН Юрія Сергеєва у визнанні Росії країною-агресором.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-